Kanadski „Mondoro“ zainteresovan za RTB Bor, učestvovaće i na tenderu

399 0

BOR,  Kanadska kompanija „Mondoro“ zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose sa RTB-om Bor poznatim ležištima – „Cerovo primarno“ i „Jama“ u Boru, kao i „Severni revir“ i „Čoka Marin“ u Majdanpeku, saopšteno je danas u tom preduzeću.

 

“Predsednica Upravnog odbora kanadske kompanije Teodora Dečev ne krije i da je „Mondoro“ zainteresovan da učestvuje na tenderu za RTB jer, kako kaže, iskustvo sa međunarodnim tenderima imaju, a RTB Bor je kompanija koja ima potencijal i uložila je velike napore da kroz stogodišnju tradiciju poslovanje podigne na visok nivo”, kažu u borskoj kompaniji.

 

Mondoro bi Cerovo

Dečeva je izjavila da je sastanak sa menadžmentom RTB bio plodonosan i da očekuje nastavak razgovora.

 

 

„Mondoro“ se šest godina bavi geološkim istraživanjima u Srbiji i u neposrednoj okolini Bora ima osam istražnih prostora. Svih osam „polja“ nalazi se u tzv. timočkom-magmatskom kompleksu; tri su u okolini Bora, četiri južno od Bora – prema Boljevcu, a jedno istražno polje je severno od Majdanpeka.

 

“Kanadska kompanija je u gostima sa temom „Ulaganje u nove rudnike, partnerski odnosi“. Započete su priče, upoznali smo se i prvi susret obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama – rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski. 

 

 

Kanadska kompanija se geološkim istraživanjima bavi od 1999. godine. Prve istražne radove imala je u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje. To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci „žutog blaga“. „Mondoro“ je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj „transakciji“ došao u Srbiju i Bugarsku.

 

Ovaj tekst nije proizvod Agencije IST MEDIA i ona ne odgovara za navode u njemu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X