Kanadske istraživačke kompanije integrisale se u Srbiji

831 0

BOR, (IST Media) Firme koje u Srbiji obavljaju geološka istraživanja zlata, “Avala Risorsiz” (Resources) i „Dunav Minerals“, objavile su danas integraciju u jednu kompaniju.

“Ćerke firme kanadskih kompanija „Avala Resources“ ltd. i „Dunav Resources“ ltd, objavljuju sporazum o međusobnoj integraciji” navele su u saopštenju ove kompanije, koje se nalaze na listi Toronto berze.

Obe kompanije su, počevši od 2010, odnosno 2011. godine, finansirale domaće geološko-istraživačke projekte u Srbiji.

Avala Resources IMG_5859

“Spajanje ove dve kompanije u jednu zajedničku, doneće brojne prednosti, uključujući integraciju njihovih geološko-istraživačkih aktivnosti u Srbiji, i smanjenje troškova u upravljanju i administraciji”, navodi se u saopštenju.

 

Džastin van der Torn
Džastin van der Torn

“Ovo restrukturiranje daje finansijsku sigurnost, kako bi se ostvario napredak do sada identifikovanih projekata mineralnih resursa u Srbiji, a što bi imalo malo uticaja na svakodnevne poslovne aktivnosti u zemlji”, kaže menadžer istraživanja “Avala Risorsiz”, Džastin van der Torn (Justin van der Toorn).

On naglašava da je fokus za investitore i sve zainteresovane strane da nastave napredak, koji se oslanja na dosadašnje istraživačke rezultate, kao i unapređenje mineralnih resursa.

“Samim tim, naš cilj je da se naprave uštede i u drugim segmentima poslovanja, kako bi se nastavio dalji razvoj”, rekao je van der Torn.

Prošlog meseca, kompanija „Dunav Minerals” saopštila je novi resurs od 1,25 miliona tona bakra i 120 tona zlata na projektu Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije.

Paralelno s ovim, tokom juna, kompanija “Avala Risorsiz” saopštila je rezultate Preliminarne ekonomske studije na Projektu zlata Timok blizu Žagubice, navodeći potencijalnu proizvodnju od 2,5 tona zlata godišnje.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X