Kanadske istraživačke kompanije integrisale se u Srbiji

786 0

BOR, (IST Media) Firme koje u Srbiji obavljaju geološka istraživanja zlata, “Avala Risorsiz” (Resources) i „Dunav Minerals“, objavile su danas integraciju u jednu kompaniju.

“Ćerke firme kanadskih kompanija „Avala Resources“ ltd. i „Dunav Resources“ ltd, objavljuju sporazum o međusobnoj integraciji” navele su u saopštenju ove kompanije, koje se nalaze na listi Toronto berze.

Obe kompanije su, počevši od 2010, odnosno 2011. godine, finansirale domaće geološko-istraživačke projekte u Srbiji.

Avala Resources IMG_5859

“Spajanje ove dve kompanije u jednu zajedničku, doneće brojne prednosti, uključujući integraciju njihovih geološko-istraživačkih aktivnosti u Srbiji, i smanjenje troškova u upravljanju i administraciji”, navodi se u saopštenju.

 

Džastin van der Torn
Džastin van der Torn

“Ovo restrukturiranje daje finansijsku sigurnost, kako bi se ostvario napredak do sada identifikovanih projekata mineralnih resursa u Srbiji, a što bi imalo malo uticaja na svakodnevne poslovne aktivnosti u zemlji”, kaže menadžer istraživanja “Avala Risorsiz”, Džastin van der Torn (Justin van der Toorn).

On naglašava da je fokus za investitore i sve zainteresovane strane da nastave napredak, koji se oslanja na dosadašnje istraživačke rezultate, kao i unapređenje mineralnih resursa.

“Samim tim, naš cilj je da se naprave uštede i u drugim segmentima poslovanja, kako bi se nastavio dalji razvoj”, rekao je van der Torn.

Prošlog meseca, kompanija „Dunav Minerals” saopštila je novi resurs od 1,25 miliona tona bakra i 120 tona zlata na projektu Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije.

Paralelno s ovim, tokom juna, kompanija “Avala Risorsiz” saopštila je rezultate Preliminarne ekonomske studije na Projektu zlata Timok blizu Žagubice, navodeći potencijalnu proizvodnju od 2,5 tona zlata godišnje.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X