DruštvoTema danaНекатегоризовано

Kako piše “24 časa”, turisti koje je prevario Forinex, ipak će otići na letovanje

BOR, (IST Media) Putnici koji su uplatili letovanje preko turističke agencije “Forinex” iz Bora ipak će otići na planirano putovanje, jer po zakonu, sva je odgovornost na organizatoru putovanja, a ne na subagentu koji nije izmirio dugovanja, piše danas dnevnik “24 časa”.

 

855094-21

 

Vlasnik “Forinexa” Boban  Đ. osumnjičen je da je oštetio više stotina turista koji su uplatili letovanje jer novac koji su putnici dali nije prosledio organizatorima putovanja, već ga je iskoristio da reši svoje rashode.

 

“Problem je što posrednici ne moraju da se licenciraju jer je za njih ukinuta licenca koja je ranije bila obavezna. Mi ćemo izmenama Zakona o turizmu tražiti da se ponovo uvedu. U EU subagenti imaju podeljenu odgovornost sa organizatorom putovanja”,  kaže Aleksandar Seničić, predsednik YUTA.

 

U Turističkoj inspekciji savetuju da putnici prouče uslove putovanja, program i obaveštenje o garanciji, na sajtu APR-a provere podatke o agenciji i likvidnost na sajtu NBS, kada ugovaraju putovanje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

Miloš Marković

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X