JP za stambene usluge: Izmirite komunalije za 2018. ili slede utuženja

235 2
BOR, (IST Media) Javno preduzeće za stambene usluge “Bor” zapretilo je tužbom svima koji nisu izmirili račune za komunalne usluge za 2018. godinu.

“Pozivamo sve koji nisu izmirili obaveze za period jul – decembar 2018. godine da to učine najkasnije do 24. jula, i da dokaz o uplati dostave na šalteru JP “Bor” u kancelarij broj 7 na 1. spratu najkasnije do 25. jula u 12 sati”, naveli su u ovom preduzeću.

Dugovanja se mogu izmiriti elektronski ili putem uplatnice.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. Dr Milanče Mitovski |

    Градоначалник Бора је дао поизвољну оцену о стању Топлане у БоруУ вези с тим износим чињенице о Топлани. Toплана Бор је издвојена из оквира некадашње Темоелектране, погона РТБ Бор, јер је 2002. године донешен закон да, због приватизације РТБ Бор, јавна функција топлификације Бора пређе у јавну функцију под патронатом СО Бор. Остали старији део ТЕ је остао у оквиру РТБ Бор, као срце енергије. У оквиру Топлане остали су три вреловодна котла снаге по 58 МW toplotnih. Временом вреловодни котао на мазут је хаварисан. На основу термотехничких испитивања вреловодног котла броја 2, израчуната је термоенергетска ефикасност од 0,6134, а декларисан од стране произвођача котла износи 0,83. Узрок овако ниске ефикасности је неодговарајући квалитет и гранулација коришћеног угља, ниска температура примарног ваздуха, а секундарни је искључен, велики губитак кроз несагорелости угља, пропадање угља кроз решетку, неусклађеност количине ваздуха са количином угља и изостала је контрола гасовитих продуката сагоревања угља.. Посебан проблем је топлификациони систем, лош квалитет вреле воде, лоша термичка изолација цеви, не поштовање Клизни дијаграм температуре воде у зависности од температуре спољњег ваздуха и лоше сагоревање угља по степенима решетке. Ово сам навео како би скренуо пажњу градоначалнику који је изнео произвољне и аматерске оцене, а у циљу да топланом, њеном техником руководе стручни људи. Текст “Термоенергетска ефикасност вреловодног котла ТЕ-ТО у Бору”је саопштен и штампан у Зборнику О КГХ 2000. године од стране СМЕИТС-а.

    Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X