Još uvek se pouzdano ne zna kako je nastralada tehnolog u borskoj Flotaciji

253 0

BOR, (Saša Trifunović) Ni nakon dva dana od kako je nastradala tehnolog u borskoj flotaciji RTB-a Nevenka N. (48), nisu poznati detalji ove tragedije.

 

O uzroku smrti trebalo bi da se izjasne obducenti iz Niša koji su danas doputovali u Bor, a istraga treba da rasvetli i šta se zapravo dogodilo u nedelju, u prvoj smeni pogona flotacije.

 

Prema dosadašnjim saznanjima i izjavama njenih kolega, Nevenka je nakon završene prve smene pošla u kupatilo kako bi se presvukla i istuširala a na stolu je ostavila mobilni telefon i cigarete. Njeno telo pronađeno je tek uveče u bunkeru sa piritom, pošto je prijavljeno da se sa posla nije vratila kući.

 

Spoljašnost borske flotacije gde je nastradala Nevenka N.

 

Šta se zapravo dogodilo još niko pouzdano ne zna, ali je velika verovatnoća da je Nevenka propala kroz daske preko kojih je morala da pređe kako bi došla do kupatila, u bunker sa žitkom masom pirita dubokim oko tri metra. Da li su daske bile trule i popustile pod njenom težinom, trebalo bi da utvrdi istražni sudija Višeg suda u Zaječaru, ali i rudarska inspekcija, koja je, prema pisanju PRESS-a doputovala u Bor. Njihov zadatak će biti i da utvrde i da li su poštovani svi standardi zaštite na radu i bezbednosti pogona Flotacije, kao i da li je neko odgovoran za smrt ove žene.

 

Novinarima su njene kolege kazale da je Nevenka poslednjih nekoliko meseci bila utučena zbog smrti njenog muža, ali da ništa nije ukazivalo da je spremna na samoubistvo.

 

– Njen suprug, inače naš kolega, preminuo je pre tri meseca što je Nevenku jako pogodilo. Nije uspevala da se povrati od šoka i sa nama je slabo komunicirala. Znali smo da mnogo pati, bila je utučena i često rasejana, rekao je jedan od njenih kolega.

 

Prema prvim saznanjima, na licu mesta nisu nađeni tragovi nasilja, tako da je isključeno ubistvo.

 

Nevenka i Perica

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X