Hronika

Još jedan pokušaj pljačke u bivšem RTB Bor. Pretučen radnik obezbeđenja

rtb zijin

BOR, (IST Media) Četiri radnika Inex plusa, firme koja obezbeđuje imovinu kineske kompanije Ziđin Bor Copper, zadobila su lakše povrede kada su se sinoć oko 21.30 sukobili sa grupom od četrdesetak lopova koji su sa deponije tog preduzeća pokušali da ukradu sirovinu koja je sadržala 90 posto bakra

Rade Spasojević
Rade Spasojević zadobio udarce u glavu

Obezbeđenju su se vrlo brzo pridružile i dve policijske patrole, pa je grupa počela da beži. Bežeći preko starog borskog jalovišta naleteli su na radnika Zijina Radeta Spasojevića, nadzornika u borskoj flotaciji, koga su pretukli i pobegli, naveli su u Ziđin.

Prema dobijenim informacijama, njemu su lopovi zadali nekoliko udaraca u glavu i stomak. Ustanovljeno je da je zadobio nekoliko hematoma  na glavi i naprsnuće rebra, ali se oseća dobro i, nakon zbrinjavanja u borskoj bolnici, pušten je kući.

U Ziđin navode da će kompanija svoju imovinu zaštititi izgradnjom zida visine dva metra, pa će u prekršajnom smislu prelaženje ili rušenje takve prepreke imati durgačiji formalno-pravni status, odnosno takvi pokušaji biće u kategoriji krivičnog dela.

Pored toga, kažu dalje u Zđin, instaliraće se najsavremeniji video nadzor i osvetliće i najzabačenije delove Kompanije.

“Inex plus je odmah o ovome obavestio policiju, a  Ziđin tužilaštvo i rudarsku inspekciju.

Željko Colić, rukovodilac Službe obezbeženja Inex plusa kaže da je ovo samo jedan u nizu ovakvih događaja.

Prošle godine bilo je 25 napada na obezbeđenje, ove 17, ali je pre nekoliko meseci jedan radnik obezbeđenja veoma ozbiljno povređen kada je zadobio frakturu lobanje.

Otkupljivači sekundarnih sirovina za pljačku “regrutuju” uglavnom lica naseljenih u romskim naseljima i među njima je mnogo povratnika za ista krivična dela za koje bivaju kažnjeni simbolično.

Često u pljačku kreću i maloletnici kojima sud ne može ništa.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Uhapšena trojica Borana zbog krađe metalnih cevi

Ist Media

Policija: Vozač koji je sinoć izazvao saobraćajnu nezgodu u centru Bora bio pod dejstvom narkotika

Ist Media

Mesec dana pritvora za Boranina koji je povredio mladog Kineza

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X