JEZIVA SMRT. Otkopavao otpadno gvožđe pa ga zemlja živog zatrpala

1239 0
BOR, (IST Media, foto:G.T.V.) Muškarac I.Š. srednjih godina, nastradao je danas oko podneva u neposrednoj blizini flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, kada se na njega sručila zemlja iz tunela koji je potkopao da bi lakše došao do starih čeličnih kugli korišćenih u tom preduzeću.

Kako smo saznali, nesreći je prisustvovao njegov prijatelj Goran Stojanović, koji mu je pomagao u „poslu“.

„Jutros smo počeli da otkopavamo i vadimo stare zarđale kugle koje se odavno ne koriste. Moj drugar je kopao malo dalje od mene i u jednom trenutku sam začuo kako se zemlja iznad njega obrušava“, rekao je  Stojanović za list Kolektiv.

Kaže da je I.Š. bio svestan kada mu je prišao i da je zapomagao pomoć.

„Pokušao sam da mu dam ruku i probam da ga tako izvučem, ali nisam uspeo pa sam otrčao da pozovem u pomoć radnike i stražare“, rekao je Stojanović.

Na lice mesta odmah je izašla policija i služba hitne pomoći, a nadležni u kriveljskoj flotaciji postarali su se da na mesto nesreće vrlo brzo dopreme mali utovarivač, kojim je telo čoveka otkopano.

Željko Colić, regionalni rukovodilac „Inex-plusa“, preduzeća koje obezbeđuje imovinu RTB-a Bor, pretpostavlja da su nastradali i njegov prijatelj u krug RTB-a ušli ilegalno verovatno rano ujutru, pa su sačekali da prođe straža.

Prema saznanjima, trgovci otpadnog metala za kilogram gvožđa plaćaju 13 dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X