Javni sektor u Boru poslovao sa gubitkom. Izuzeci Vodovod i JP za stambene usluge

189 0
Gradska skupstina Bor

Skupština greada, arhivski snimak, foto: Ist Media

Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici treći rebalans budžeta za 2021. godinu koji je u odnosu na prethodni veći za 8,41 odsto i sad iznosi 3,46 milijardi dinara. Usvojen je i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, kao i izveštaji o radu Javno komunalnih preduzeća za period januar – septembar.

Odbornici opozicije izneli su niz primedbi na trošenje narodnih para, a najveću polemika se vodila oko JKP Toplana za koju je ovim rebalansom izdvojeno još 250 miliona, čime ukupne subvencije Toplani sada iznose 370 miliona dinara. Ovaj iznos se opravdava rastom cene uglja, ali i zadržavanjem kvaliteta i cenom grejanja.

Dok opozicija kritikuje, vladajuća struktura tvrdi da je budžet dobro planiran, kao i da je dosta uloženo u kapitalne investicije, poput asfaltiranja seoskih puteva i vodovodne mreže u borskim selima.

Usvojeni su i izveštaji o radu javnih i javno komunalnih preduzeća za prvih devet meseci ove godine.

Toplana je zabeležila minus od 97 miliona dinara, 3. oktobar i JP Bogovina po pet miliona i  Zoo vrt 584 hiljade dinara.

Pozitivno poslovanje od 616 hiljada dinara zabeležilo je JKP Vodovod a 8 miliona u plusu bilo je JP za stambene usluge.

Odbornici su takođe usvojili i plan generalne regulacije gradskog naselja Bor, kojim je predviđena izgradnja Šoping centra na lokaciji sadašnjeg stadina FK „Rudar“, ali i izgradnja stambenih zgrada i fabrike za preradu otpadnih voda.

Predlog za izbor člana Gradskog veća, za koji je bio predložen džudista Marko Nikolić, nije usvojen.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X