Januarski sneg na Crnom Vrhu ponovo oživeo skijašku sezonu

425 2

BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Skijalište Crni Vrh je ponovo otvoreno za skijaše i ljubitelje zimskog sporta. Snežne padavine koje su u toku dana dostigle visinu belog pokrivača od pola metra, obezbedile su potrebne uslove za rad skijališta. Cena ski-pasa tokom ovog vikenda je besplatna, a od naredne nedelje iznosiće 300 dinara.

 

Pogled na stazu **** Foto: A Milikić

 

Sneg koji je sredinom decembra prošle godine zabeleo ski stazu na Crnom Vrhu nije bio dovoljne visine da skijašima pruži užitak na stazi. JP “Borski turistički centar” zvanično je danas dao zeleno svetlo skijašima da za vikend mogu uživati na snežnim stazama skijališta Crni Vrh.

 

Okretnica dvosed žičare na vrhu staze dužine 1550 metara **** Foto: A.Milikić

 

v.d. direktor JP "Borski turistički centar" Aleksandar Milikić
v.d. direktor JP "Borski turistički centar" Aleksandar Milikić

“Sneg koji je tokom današnjeg dana napadao, stvorio je uslove za otvaranje ski sezone. Tabač snega je pripremio stazu, a skijaši mogu od sutra da koriste dve staze na skijalištu Crni Vrh. Uređen je parking proctor, a i sam prilaz dvosed žičari – rekao nam je v.d. director JP “Borski turistički centar” Aleksandar Milikić.

Vrh ski staze kod Meteoroloske stanice na Crnom Vrhu **** Foto: A.Milikić

 

Svim ljubiteljima skijanja su na raspolaganju dve ski staze. Jedna je dužine 1550 metara i spada u kategoriju profesionalnih skijaša, dok je druga dugačka 800 metara i pogodna je za sve početnike skijanja. Staze će obezbeđivati dva redara i Gorska služba spasavanja, kao i ekipa lekara iz Zdravstvenog centra u Boru. Oni će biti prisutni tokom rada skijališta od 10 do 16 sati svakog dana.

 

Dvosed žičara koja vodi na vrh staze dužine 1550 metara *** Foto: A.Milikić

 

Ovog vikenda korišćenje ski-pasa neće se naplaćivati, a od naredne nedelje iznosiće 300.dinara.

 

Skijaška staza skijališta Crni Vrh **** Foto: A.Milikić

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X