Društvo

Janošević: Grejanje u Boru tek u sredu. Na sednici GS biće doneta odluka o smanjenju cene grejanja za određene mesece

skupstina grejanje

 

Zbog havarije na kotlu broj 2 u JKP “Toplana”, normalizacija grejanja u Boru očekuje se tek sutra (sreda), a kada tačno, nije mogao da precizira ni zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević, jedini iz gradske vlasti koji je imao hrabrosti da se suoči sa pedesetak nezadovoljnih Borana u holu Gradske uprave.

janosevic To je veoma ozbiljan kvar a svi znate kakvi su naši kotlovi, rekao je Janošević. On je napomenuo da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka o smanjenju cene grejanja u mesecima kada je grejanje bilo loše, ali u kojim mesecima će računi biti manji i za koji procenat, tek treba da se donese odluka.

Na naše pitanje da li su tačne informacije koje su do Ist medie stigle od insajdera iz tog preduzeća da je od dobavljača dopremljen ugalj lošeg kvaliteta, i da je to razlog lošeg grejanja, Janošević je rekao da je “nesreća to što nije napravljena nadstrešnica na vreme, pa se i ono malog kvalitetnog uglja nakvasilo, rekao je Janošević uz ogradu o tačnosti informacije koja dovodi u pitanje kvalitet energenta.

Direktor Toplane Dragan Veličković, ponovio je da u ovom preduzeću imaju problema i sa opremom i stručnom radnom snagom.

Na pitanje da li je razlog lošeg grejanja ugalj slabog kvaliteta, Veličković je rekao da je danas teško doći do kvalitetnog uglja visoke kalorične moći.

Dragan Marković, odbornik Narodne stranke, kaže za Ist media da je ove godine nabaljeno svega 30.000 tona uglja putem tendera a da je ostalo kupljeno mimo toga, što, kako je rekao, predstavlja krivično delo.

Sve u svemu postavlja se pitanje da li gradska vlast, koja se diči budžetom većim od šest milijarde dinara, može sebi da dozvoli luksuz da ima jedno od najgorih grejnih sezona u Srbiji, i da desetine hiljada ljudi drhti u svojim stanovima ili troše struju za dogrevanje. S obzirom na broj okupljenih nezadovoljnih građana, među kojima su u većini bili opoziciono nastrojene osobe koje su na protest pozvane putem društvenih mreža, vlast može da spava mirno

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X