Društvo

Izložba fotografija “Zeleni horizonti”

zijin copper izlozba 01

Piše: Gorica Tončev Vasilić; Foto: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

U okviru meseca bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine Sektor ekologije u Srbija Ziđin Koper organizovao je izložbu fotografija pod nazivom “Zeleni horizonti: Umetnost održivog rudarstva”.

Na ovaj način kompanija je javnosti predstavila najznačajnije ekološke projekte koji su u Boru i Majdanpeku realizovani u prethodnih pet i po godina.

zijin copper izlozba 09

Postavku na otvorenom, pored Narodne biblioteke, koju će Borani moći da pogledaju do 6. avgusta, čine 24 fotografije na kojima je prikazano 12 lokacija koje su sanirane, rekultivisane, ozelenjene i pošumljene. Sve lokacije su fotografisane i pre izvođenja radova, pa se može videti i kako su nekada izgledala odlagališta kopovske raskrivke, a kako brane flotacijskih jalovišta u Boru i Majdanpeku i ostale degradirane površine.

Iako je posao u oblasti zaštite životne sredine dugotrajan i zahteva strpljenje, promene koje je u tom delu učinila Srbija Ziđin Koper vidljive su golim okom. Za pet i po godina kompanija je rekultivisala oko 320 hektara devastiranih površina u Boru i Majdanpeku i posadila 700 hiljada sadnica – rekao je zamenik direktora zadužen za zaštitu životne sredine Čong Đinhua na otvaranju izložbe.

Čong Đinhua
Čong Đinhua

Prvog letnjeg meseca u godini Srbija Ziđin Koper, sada već tradicionalno, organizuje generalno i uređenje svog „atara“, u nastojanju da životnu i radnu sredinu učini pre svega bezbednom za rad, a potom čistom i urednom.

Nadležne službe, zato, svakog juna organizuju brojne aktivnosti radi unapređenja upravljanja bezbednošću proizvodnje i ekološkim poretkom.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X