Iz Flotacije RBB-a ukradeno 300 metara kablova. Šteta milion dinara

935 0

BOR, (IST Media) Dobro organizovana grupa lopova, ukrala je iz pogona Flotacije u Rudnika bakra  u Velikom Krivelju šest visokonaponskih kablova dužine oko 300 metara, a šteta se procenjuje na oko milion dinara, rečeno je danas u ovom preduzeću.

 

Direktor RBB Vidoje Adamovič, izjavio je IST Mediju da su kable služile za napajanje flotacijskih mašina “prve sekcije”, a u vreme krađe su bile van napona zbog remonta koji je bio u toku.

 

2 bor flotacija rudnika bakra veliki krivelj, sassa trifunovich

Flotaciju nema ko da čuva

 

 

“Niko nije očekivao da će se lopovi tokom noći neometano uvući u podrumski deo pogona ‘flotacija’, preseči kabl velike težine i izneti ga iz kruga fabrike. RTB obezbeđuju čak dve firme, “Imogard” iz Beograda i borska ‘Zaštita’, pa je očigledno da je zatajilo i obezbeđenje”, rekao je Adamović.

 

Da su kable ukradene, ustanovljeno je tek nakon završenog remonta, kada je trebalo pokrenuti proizvodnju.

 

vidoje adamovich
Vidoje Adamović

On je dodao da će protiv više lica iz RBB-a biti pokrenut disciplinski postupak.

 

U maju ove godine, dobro organizovana grupa lopova, uspela je da u rudniku bakra „Jama“ u Boru neopaženo iseče strujni kabl za napajanje lifta koji prevozi rudare.

 

Tada je samo brzom intervencijom, sprečen duži nestanak struje i poplavljivanje rudnika a lift je osposobljen za izvlačenje ljudi iz rudarskog horizonta dobokog oko 500 metara.

 

RTB mesecima unazad apeluje da država preduzme mere protiv otkupljivača sekundarnih sirovina, jer je ilegalna trgovina uzela toliko maha, da se lopovi ne libe i da u sred bela dana ulaze u krug RTB-a i napadaju radnike koji pokušaju da ih spreče u tome.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

policija bor

Nožem napala muža

Posted by - 1. septembra 2023. 0
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su M. P. (1986) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da…
X