Ivan Bekjarev dobitnik prvog “brka” na otvaranju Dana Zorana Radmilovića

270 0

ZAJEČAR (IST Media, Ivan Popović) – Dvadeset prvi pozorišni “Dani Zorana Radmilovića” otvoreni su sinoć u rodom gladu ovog glumca. Publika je prvog dana uživala u predstavi pozorišta Timočke krajine „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Miloša Jagodića.

 

Detalj predstave putujuće pozorište Šopalović

 

Žiri u sastavu Božidar Đurović, Milivoje Mlađenović, Milan Caci Mihailović, dodelio je prvu nagradu “Zoranov brk“ Ivanu Bekjarevu za ulogu glavnog junaka Vasilija Šopalovića, koji se u vreme rata borio da sa svojom trupom izvede svoj pozorišni komad.

 

Bekjarevu " Zoranov brk"

„Kada je predsednik žirija izgovarao ime dobitnika, u mislima sam bio daleko, ali kada sam čuo svoje ime, malo je reći da sam bio srećan. Dobijao sam brojne nagrade, ali mi ova posebno znači, jer je upravo ovo festival sa renomeom, samim tim što nosi ime tako velikog čoveka. Sa Zoranom sam često radio radijske predstave, ali je on uvek umeo da posavetuje i bilo ga je korisno slušati“, rekao je Bekjarev.

 

Predstava “Putujuće pozorišta Šopalović” izvedena je premijerno, a publika, koja je do poslednjeg mesta napunila salu, bila je oduševljena izvodbom glumaca Zaječarskog pozorišta, što je i nagradila desetominutnim aplauzom.

 

Do poslednjeg mesta

 

Čast da otvori pozorišni festival u Zaječaru dobio je nosilac nagrade „Zoran Radmilović“ 2010. godine, glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je zbog toga doputovao čak iz Dubaija.

 

Večeras je na program predstava “Jedan čovek dvojica gazda” Knjaževsko srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X