Iva i Leon novi stanari borskog zoo-vrta

370 0

BOR (M. Živković, S.T. IST Media) Novi žitelji borskog zoo vrta su Iva i Leon. Njima su kumovali Minja Miletić i Lazar Pirić, a njihovi predlozi izvučen su po već ustaljenoj proceduri – žrebom. Na konkurs koji je raspisao zoo vrt za dva dana stiglo je 117 predloga sa različitim imenima novih stanara zoo vrta.

 

Dvoje kumova imaju samo šest godina, i za idejno rešenje u sredu će im biti uručene nagrade u vrednosti od po 5.000 dinara.

 

Mala Minja nije imala nedoumicu. Životinji, čiji su preci davno donešeni sa tla Australije, dala je ime po svom ljubimcu – mačku.

 

„Na papiriću sam napisala imala ime mog mačka kog mnogo volim i baš sam srećna što će se noj zvati po njemu“, kaže Minja zadovoljno.

 

U borskom zoo vrtu najavljuju skorašnju izgradnju objekta za žirafu, koja bi iz Beograda u Bor tebalo da stigne do kraja ovog meseca. Sledeće godine se očekuju novi stanari, foke i slon.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Javne rasprave bez rasprave

Piše - 13. May 2019. 0
BOR, (IST Media) Javna rasprava o nacrtu odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, koja je bila zakazana za danas u 12…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X