ISTORIJSKI DAN. Boru VRAĆEN STATUS GRADA

2037 0
Većinom glasova poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije, Boru je danas vraćen status grada.

Za predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli poslanici Studenka Kovačević iz Bora, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković glasalo je 136 poslanika

Budući gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao je da je ovo istorijski dan jer je posle 71 godinu Bor ponovo postao grad i administrativni i privredni centar borskog okruga.

“Obećanje koje smo dali, nakon uloženog truda, rada i zalaganja, ispunjeno je. Naš grad će, dobijanjem ovog statusa, ostvariti benefite koje ćemo svi zajedno u narednom periodu osetiti. Ovim će Bor dobiti mogućnost za veći napredak, otvoriće se vrata za perspektivniju budućnost u kojoj ćemo svi zajedno raditi na jačanju prosperiteta i napretka grada i svih nas koji smo njegov neodvojiv deo”, rekao je budući gradonačelnik.

On ocenjuje da sada Bor definitivno postaje centar Borskog okruga i da zajedno sa Zaječarom Timočka Krajina postaje jači prvredni, društveni, kulturni, turistički i sportski centar Srbije.

“Građani Bora neće osetiti negativne posledice dobijanja statusa grada već će se drugačije uraditi organizacija gradske uprave. Povećaće se finansijski transferi po osnovu poreza na zarade, otvoriće se mogućnost korišćenja državnih i nacionalnih pomoći, kao i otvoriti mogućnost učešća u projektima od opšteg državnog interesa i značaja”.

Povodom dobijanja statusa grada, Milikić se zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i svima koji su učestvovali u tom, za Bor istorijskom procesu.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Dr Milanče Mitovski, akademik IAS |

    I BOR DOBI STATUS GRADA!

    Sugrađankama i sugrađanima Bora čestitam dobijanja statusa grada, kojeg je već imao 1947. godine, a izgubio ga u političkim i drugim muljanjima. Takođe, želim sugrađankama i sugrađanima, sada već grada Bora, da dograde i brane svoje ljudsko dostojanstvo i dostojanstvo grada Bora u svakom pogledu i svim dozvoljenim sredstvima. Da ga očiste kič-građevinama i ukrasima i dostojno da nose i čuvaju slavu svoga GRADA.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X