IST Media saznaje sa kim je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić razgovarao o koaliciji

118 0
Skupstina grada Bora februar 2022 DSC02684

Arhiva, Skupština Grada Bora, foto: Ist media

Tragom izjave gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića. da je o potencijalnoj koaliciji razgovarao sa, kako je rekao, prihvatljivim političkim strankama za SNS, pokušali smo da saznamo sa kim su razgovori vođeni.

Evidentno je da ćemo imati skupštinsku većinu. Prioritet će nam biti podizanje kvaliteta uslova života u našim selima i našem gradu, rekao je Milikić pre dva dana.

Kako saznaje Ist media, razgovori su vođeni sa SPS-om, napravljen je okvirni dogovor, ali nije bilo reči o detaljima.

Predsednik Vlaške stranke „Most“ Milivoje Janošević, kaže da je pre desetak dana bilo nezvaničnih razgovora sa ljudima „iz vrha SNS-a“ u Beogradu, ali da je bio izričit da, kada je reč o potencijalnoj koaliciji, mora da se ispune određeni zahtevi.

Tražio sam sastanak sa vrhom SNS-a i izneo principe od kojih nećemo odustati, a to su granice rudarenja, razvoj sela, jačanje javnog sektora i budžet koji mora biti povećan i korišćen u interesu građana i transparentno. U suprotnom, ako se dogovor oko toga ne potpiše, nećemo dati podršku sadašnjoj vlasti, rekao je Janošević za Ist media.

Još je dodao da traži od države da određeni procenat od rudne rente dodatno bude usmeren Boru i Majdanpeku.

Predsednica GO Stranke slobode i pravde Irena Živković kaže da nije razgovarala sa SNS-om, a isti odgovor dobili smo od Dragana Markovića iz Ujedinjene opozicije Bora, ali i od Dalibora Jovića iz GG „Borci za Bor“ i Vladimira Stojičevića iz GG „Glasno za omladinu“.

Dr Slaviša Mladenović, nosioc liste POKS-a, kaže za Ist media da do sada nije bilo razgovora sa SNS-om, ali da taj odnos još treba da se definiše, i da za sada sve „stoji otvoreno“.

Aktuelni gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, izjavio je da su vođeni razgovori sa političkim strankama i da je „najbitnije nastaviti rad na razvoju i grada i sela“.

Ukoliko budu sklopili koalicioni dogovor, SNS i SPS, će imati 19 od 35 odbornika. Tesna većina će biti problem kod donošenja odluka, pa nije nemoguće da se ostvari prognoza Milivoja Janoševića, da ovakva situacija može dovesti do prevremenih izbora za Skupštinu Grada Bora.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X