IST Media saznaje: Naprednjaci pokušavaju da smene predsednika opštine Sašu Vukadinovića (SNS)

235 0

BOR, (Saša Trifunović, IST Media) Odbornici dve od tri neformalne struje u Srpskoj naprednoj stranci u SO Bor, počeli su prikupljanje potpisa odbornika radi smene predsednika opštine Saše Vukadinovića, ali i opštinskog rukovodstva, saznaje IST Media.

Vukadinović - Tek se smestio u stolici, a već mu neki vide leđa
Vukadinović – Tek se smestio u stolicu, a već mu neki vide leđa

 

Da bi se tačka o smeni opštinskog rukovodstva stavila na dnevni red skupštinskog zasedanja, potreban je potpis 18 odbornika. Kako smo saznali, taj broj je već premašen, a kada će, i da li će se potpisi predati opštinskim organima, još nije jasno.

 

Vukadinović, koji  u dosadašnjem mandatu nije ostavio ni pozitivan ni negativan utisak, jer se zapravo ništa značajno i epohalno u vođenju grada nije dogodilo, na meti je njegovih ambicioznih stranačkih kolega koji smatraju da bi tu funkciju obavljali bolje, ali i da bi konačno sa direktorskih mesta pomerili kadrove koji im nisu po volji.

 

Da li će odbornici naprednjaka smeniti svog člana, koji je na tu funkciju došao pre samo nekoliko meseci, po svemu sudeći, saznaćemo uskoro.

 

Nakon njegove smene pokrenuo se tradicionalan srpski potez – smena pojedinih direktora javnih preduzeća i ustanova, ma kakve rezultate rada imali za sobom.

 

Izvorni naprednjaci su nezadovoljni uticajem u opštini, jer i pored najvećeg broja odbornika u loklanom parlamentu, glavnu reč vode bivši članovi URS-a, koji su popunili redove SNS.

 

Da je raskol u ovoj stranci u Boru dostigao kulminaciju, videlo se i na poslednjoj sednici SO Bor, gde ova partija ima 14 od 35 odbornika.

 

Vukadinović nije želeo da komentariše nastalu situaciju, ali je potvrdio da u stranci postoje “različita mišljenja”.

 

Danas smo od predsednika Izvršnog odbora SNS, Radomira Nikolića (sin predsednika države) hteli da saznamo šta se dešava u redovima borskih naprednjaka i da li Vukadinović ima podršku stranke. On, međutim, nije imao komentar.

 

Za sada, pisarnici SO Bor još uvek nije predat zahtev za smenu prvog čoveka opštine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X