Projekti

IST Media autor serijala “Starost nije hendikep” (VIDEO)

Produkcija IST MEDIA iz Bora je u toku 2015. godine snimila sedam TV emisija pod nazivom “Starost nije hendikep”.

Reč je o prvom serijalu o starim licima u Srbiji kroz projekat koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, a preko Udruženja građana “Pištaljka” pomogao OEBS – misija u Srbiji.

Emisije su snimljene u HD formatu, i emitovale su ih RTV “Bor”, TV “Kanal M” Paraćin, TV “Valjevo Plus“, TV “Info Puls” – Vranje i TV “Homolje” iz Žagubice.

Autori emisije su Saša Trifunović i Vidak Maslovarić, a sagovornici Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Dr Miloš Nemanjić, predsednik gerontoloiškog društva Beograda, Nataša Todorović, psiholog, Dr Dragana Dinić, sekretar gerontološkog društva Srbije, Dr Lidija Kozarčanin, potpredsednica Gerontološkog društva Srbije, Mr Nadežda Satarić, rukovodilac udruženja AMITY, Dr Dika Kajević, direktor sektora za medicinsko veštačenje PIO, Dr Ranđel Petrović, fizijatar i balneoklimatolog, kao i nekoliko socijalnih radnika.

Jedna od emisija predstavlja paralelno istraživanje Španija – Srbija, o kontroli staračkih domova. Relizaciju ovog istraživanja pomogao je Britanski savet u Srbiji.

Trailer

 

Siromaštvo

 

Diskriminacija

 

 

Strategija o starima

 

Aktivno starenje

 

Domovi za stare u Srbiji

 

Banjska lečilišta

 

Kontrola domova za stare, uporedna analiza Španija – Srbija

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Politizacija, tabloidizacija i autocenzura najveći izazovi profesionalnog novinarstva u Srbiji (VIDEO)

Ist Media

Konsultanti u IPA program prekogranične saradnje Srbija – Bugarska

Ist Media

Ist media u Sloveniji – Inkubator centar u Sežani

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X