Iračka firma bi motel “Zlotske pećine”

646 0
Al Ansari (foto: TV Bor)
Al Ansari (foto: TV Bor)

BOR, (IST Media) Građevinska kompanija “Medak” iz Bagdada, zainteresovana je za kupovinu motela Zlotske pećine kod Bora, rekao je vlasnik tog preduzeća Kosai Al Ansari, tokom posete opštini Bor.

 

On je u današnjem razgovoru sa rukovodstvom opštine Bor, i posete Zlotu, najvećem selu u Srbiji, rekao da je ta firma zainteresovana da tu otvori i mlekaru.

 

“Ukoliko bi se odlučili za motel, zaposleni bi bili iz borske opštine, a gosti iz bogatih arapskih zemlja. Renoviraćemo ga po svetskim standardima koji bogati arapski svet traži”, rekao je tom prilikom Al Ansari.

 

Prema njegovim rečima, Irak je zainteresovan da otvori mlekaru, jer ta zemlja zemlja trenutno mlečne proizvode uvozi iz Irana, Turske i Sudijske Arabije.

 

“Zašto ne bi uvozili i iz Srbije, ako je pod našim nadzorom”, dodao je Al Ansari, koji je upoznat sa zdravom okolinom u kome se prepremaju čuveni mlečni proizvodi iz ovog kraja Srbije.

 

“Pošto dolazimo iz drugačijih krajeva, ovo je za nas raj. Cilj nam je da našim ljudima ponudimo ono najlepše”, rekao je na kraju Kosai Al Ansari.

 

motel zlotske pechine

 

Motel “Zlotske pećine” – nekada ponos, sada ruina

 

 

On je dodao da će pre konačne odluke o investiranju u ova dva projekta, borsku opštinu posetiti i predsednik Privredne komore iz Bagdada.

 

Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović, podsetio je da osim turističkih potencijala, borska opština ima izvanredne uslove za razvoj poljoprivrede ne samo u Zlotu nego i u drugim selima.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X