DruštvoNaslovi.netНекатегоризовано

Invalidima kasni plata zbog izmena Zakona o budžetu

BOR, (IST Media) Nenad Srbulović iz Bora, koji je ove godine bio angažovan na projektu javnih radova osoba sa invaliditetom, već mesec dana nema novca da kupi neophodne lekove, jer zbog donošenja Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu plata kasni oko mesec dana.

 

Srbulović je jedan od 2017 osoba sa invaliditetom koji je preko Nacionalne služne za zapošljavanje (NSZ) prethodnih šest meseci bio angažovan na javnim radovima, i bio zaposlen na poslovima digitalizacije arhivske građe u Narodnoj biblioteci u Boru.

 

 

„Računao sam na taj novac jer sam mislio da je država ozbiljna u nameri da pomogne svojim ugroženim građanima. Nažalost, izgleda da sam se prevario“, rekao je ovaj tridesetogodišnjak za Ist media.

 

Ovom nezaposlenom Boraninu, kome je prestao ugovor o privremenom polsu, kaže da mu je zbog kašnjenja zarade narušeno zdravlje jer boluje od jednog oblika osteoporoze i preti mu pogoršanje stanja ukoliko makar jedan dan ne uzima potrebnu terapiju.

 

U Nacionalnoj službi kaži da su isplate osobama sa invaliditetom tokom godine uglavnom vršene redovno, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

 

“Očekujemo da tokom sledeće nedelje isplate budu realizovane prema redosledu pristiglih potraživanja”, rečeno je za IST media u NSZ.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X