Interkulturalno veče u centru Zaječara

285 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Timočki omladinski centar (TOC) u petak 23. oktobra 2015. godine organizovaće na Trgu oslobođenja u Zaječaru Interkulturalno veče i tom prilikom Zaječarcima predstaviti 5 zemalja Evropske unije.

 

Neformalne grupe mladih bliže će upoznati sve prisutne sa kulturom, istorijom, privredom, hranom, sportom Grčke, Italije, Austrije i Holandije. Kao specijalni gosti na interkulturalnoj večeri biće mladi Knjaževčani, koji će
Zaječarcima prezentovati Veliku Britaniju.

 

Mladi okupljeni oko neformalne grupe InterCOOLt iz Knjaževca, Veliku Britaniju su izučavali i predstavili Knjaževčanima u okviru prošlogodišnjeg programa „Mladi su zakon – zaječarski okrug“, koji je TOC podržao kao Resurs centar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za pomenuti program.

 

Neformalne grupe Doče vita, E12, E14 i Titani, izabrane su da predstave Italiju, Austriju, Holandiju i Grčku, na konkursu koji je bio namenjen srednjoškolcima, učenicima zaječarskih srednjih škola, uzrasta od 15-19 godine, koji okupljeni u neformalne grupe od 5 članova žele da sami osmisle i volonterski organizuju interkulturalno veče za svoje vršnjake, roditelje i sugrađane tokom koje će predstaviti jednu od država članica EU po svom izboru.

 

Projektom „Zanimljiva geografija Evropske unije“ TOC želi da među mladima u Zaječaru promoviše mogućnosti, vrednosti i bogatstvo kulturoloških različitosti Evropske unije kroz niz aktivnosti od kojih je jedna interkulturalno veče kreirano od strane mladih za mlade kada će predstaviti neku od država članica EU.
Timočki omladinski centar projekat „Zanimljiva geografija Evropske unije“ realizuje uz finansijsku podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

 

Ovo mini putovanje kroz 5 zemalja EU, održaće se na zaječarskom Skveru, u periodu od 16 do 18 časova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Borski zoovrt slavi četvrti rođendan

Piše - 8. December 2015. 0
BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Zoološki vrt u Boru, jedna od nezaobilaznih turističkih atrakcija Istočne Srbije, obeležava danas četiri godine…

Slatina deklasirala Krivelj 5:1

Piše - 24. November 2012. 0
BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Fudbaleri Slatine pobedom završili jesenji deo takmiče izvojevavši pobedu nad timom Krivelja 5:1 (3:0) pred…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X