Novosadski umetnici inspiraciju ravnice zamenili pejzažima istočne Srbije (VIDEO)

502 0

BRESTOVAČKA BANJA, (IST Media) Eminentni umetnici iz Novog Sada, koj čine umetničku grupu „16 11 urbani street“, došli su ovog vikenda na imanje porodice Perović u Brestovačkoj banji, u koloniji koju je okupila magistar grafike na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Maja Jockov.

 

 

 

U „umetničkom karavanu“, koga čine još i redovni profesor na Katedri slikarstva Dušan Todorović, akademski slikar Bojan Kiridžić, stručni saradnik Katedre za teorijsko-umetničke i pedagoške predmete Sandra Košić, svi sa iste novosadske akademije, ali  i jedan Kragujevčanin, magistar slikarstva i Kustos Galerije “Mostovi Balkana” u Kragujevcu Nenad Ristović, i slikar amater Slobodan Miljević iz Novog Sada, posetiće tokom trodnevne kolonije turističke i istorijske destinacije istočne Srbije.

 

Prvog dana inspiraciju su tražili u kasnoantičkom lokalitetu „Felix Romuliana“ u Gamzigradu, a na red će doći Lazareva pećina, pa Borsko jezero i potom Rajačke pimnice.

 

 

umetnici kolonija 3

 

“Prvi put smo u ovom fantastičnom kraju koji je nepravedno zapostavljen, jer ima izuzetno konkurentne prirodne vrednosti i atribute koje treba afirmisati i reklamirati”, kaže Maja Jockov.

 

I Bojan Kiridžić kaže da su utisci iz istočne Srbije fantastični, te pohvalio gostoprimstvo domaćina.

 

Više o tome u VIDEO  prilogu

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X