INSPEKCIJA KONTROLIŠE da li je sneg uklonjen ispred firmi. Građani u obavezi da čiste ispred zgrada

362 0
BOR, (IST Media) U Gradskoj upravi u Boru za sutra je zakazana sednica Štaba za vanredne situacije kako bi se sagledala situacija u gradu nakon velikih snežnih padavina, a u međuvremenu je komunalnoj inspekciji naloženo da izvrši kontrolu kojom treba da se utvrdi da li su vlasnici lokala očistili sneg ispred svojih firmi, jer se u suprotnom mogu suočiti sa kaznama.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je za IST Media da su svi direktori škola dobili nalog da se očiste prilazi školama, a obaveza je i da budu očišćena školska dvorišta, što u nekim obrazovnim ustanovama nije sprovedeno.

Uverili smo se i da kod Doma zdarvlja nije očišćen plato, već samo putanja širine jedan metar.

Nakon što je JKP „3. oktobar“ juče čistio sneg sa puteva ka selima, danas se nastavljaju čišćenja rejonskih puteva.

Na pritužbe nekih stanara da isped zgrada nisu očišćeni prilazi, u Gradskoj upravi podsećaju da je čišćenje trotoara do saobraćajnica ispred stambenih zgrada obaveza Skupštine stanara. U suprotnom, kažu za IST Media u komunalnoj inspekciji, mogu se suočiti sa kaznama.

Milikić je najavio i da će se u čišćenju grada angažovati zaposleni u nekim javnim ustanovama koje nemaju velike aktivnosti, kao što je, na primer, JU Sportski centar Bor.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X