Inicijativa za privatizaciju 10 medija, između ostalih i TV Bor

516 2

ssrifDržavna novinska agencija Tanjug i deset lokalnih medija, među kojima je i JP “Štampa radio i film” podneli su Agenciji za privatizaciju inicijativu za pokretanje privatizacije svojih preduzeća.

 

Po podacima Agencije dostavljenim Beti, pored Tanjuga, inicijativu za privatizaciju dostavila su javna preduzeća koja izdaju lokalne medije – Informativni centar Kosjerić, Radio-televizija opštine Kovačica, Radio Beočin, Ivanjički radio, Informativni pres centar opštine Vladičin Han.

 

U postupak privatizacije ušli su i Informativno javno preduzeće Preševo, Radio Ćićevac, Informativni centar Odžaci i Kulturno informatiovni centar Mladost iz Futoga.

 

Mediji koje je osnovala država, pokrajina ili lokalna samouprava trebalo je da do 13. septembra podnesu inicijativu za pokretanje postupka privatizacije, proističe iz novog Zakona o javnom informisanju i medijima.

 

Odluku o metodu privatizacije Agencija za privatizaciju će doneti u roku od 90 dana od dana podnošenja inicijative.

 

Rok za privatizaciju medija u vlasništvu države, pokrajine i lokalne samouprave je 1. jul iduće godine, a od tog dana biće zabranjeno finansiranje medija iz javnih prihoda. Umesto toga, biće uveden princip projektnog finansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.

 

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do 1. jula 2015. godine, njihov kapital će biti prenet zaposlenima i to bez naknade, predviđeno je Zakonom.

 

Ako zaposleni, međutim, ne budu prihvatili besplatne akcije svojih medija, to glasilo će prestati da postoji i biće brisano iz Registra medija.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. Ma televizija Bor treba da udje u sastav RTB Bor jer imaju odlicnu saradnju u plasiranju notornih neistina o poslovanju ovog gubitasa i zderaca narodnih para

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X