EU IntegracijeNaslovi.netTema dana

Informišite se o EU. U Narodnoj biblioteci Bor otvoren EUteka kutak

BOR, (IST media) U Narodnoj biblioteci Bor otvoren je EUteka kutak, posebno opremljen deo biblioteke namenjen informisanju građana o Evropskoj uniji.

 

“EUteka kutak čine sto, stolica, polica sa EU publikacijama i računar sa brojnim sadržajima koji su korisni za bolje upoznavanje Evrope i Evropske unije. Opremu, kao i dodatni sadržaj u vidu štampanih publikacija i online sadržaja, biblioteci je donirala Delegacija Evropske unije u Srbiji“, saopštila je Narodna biblioteka.

 

EUteka kutak otvoren je u 45 biblioteka širom Srbije, članica istoimene mreže biblioteka, među kojima je aktivna i biblioteka grada Bora.

 

Biblioteke koje u svom sastavu imaju i EUteka kutak organizovaće, u narednom periodu, programe i aktivnosti koje u fokusu imaju Evropsku uniju, kako bi na taj način pružile relevantne informacije na ovu temu korisnicima. Neke biblioteke će organizovati tribine za studente o programima za besplatno studiranje ili volontiranje u Evropi, pojedine će organizovati debate sa srednjoškolcima o Evropskoj uniji i tome koliko znamo o njoj, neke su odlučile da predstave zemlje članice EU uz podršku njihovih ambasada ili aktivnih kulturnih centara.

 

U okviru projekta, u Boru je nedavno održala predavanje dugogodišnja profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Srbijanka Turajlić, na temu  PISMA IZ EVROPE – PITANJA ZA DRUŠTVO I ODGOVORI IZ OBRAZOVANJA.

 

U EUteka kutku svi zainteresovani mogu naći raznovrsne publikacije i knjige o EU – od toga kako ova zajednica funkcioniše, preko toga šta koje pregovaračko poglavlje tačno znači do jasnih uputstava za korišćenje fondova EU za preduzetnike, poljoprivrednike, medije, udruženja građana.

 

Biblioteka zato pozivamo svoje korisnike, ali i predstavnike lokalnih vlasti, kolege iz medija i nevladinih organizacija da iskoriste brojne publikacije i druge materijale koji im stoje na raspolaganju i zajedno sa nama organizuju programe upoznavanja i predstavljanja Evrope i Evropske unije našim sugrađanima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

NSZ: Bor drugi u Srbiji po izdvojenom novcu za zaposlenje

Miloš Marković

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X