Ilegalno posedovali granate, oružje, municiju i opremu za miniranje

564 0

ZAJEČAR, Policija u Zaječaru podnela je krivične prijave protiv više lica iz tog grada, kod kojh je prilikom pretresa stanoba pronađena oprema za miniranje, granate, veliki broj oružja i municije.

Krivična prijava je podneta protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca u čijem je stanu prilikom pretresa pronašla i oduzela 13 električnih detonatorskih kapisli, 23 detonatorske kapisle za štapin, četiri metra detonirajućeg štapina, 12,20 metara sporogorećeg štapina, 109 komada municije od čega je 12 metaka različitog kalibra i 97 lovačkih patrona, kao i nož za automatsku pušku.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija jednog šezdesetogodišnjaka pronašla i oduzela šest granata, od čega su tri kompletne a tri u delovima, tri pištolja ručne izrade, korodirana cev od mitraljeza, 47 manevarskih metaka i šest električnih detonatorskih kapisli.

U ovoj akciji krivična prijava je podneta protiv  šezdesetsedmogodišnje žene u čijem su stanu pronađena lovačka puška i lovački karabin, dok je kod tridesetsedmogodišnjeg muškarca pronađen pištolj i osam metaka za lovačku pušku.

Protiv njih su podnete krivične prijave za delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X