HronikaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Igor Stojanović pregovorima odvratio 17 samoubica

BOR, (IST Media, Saša Trifunović) Mladić star 26 godina visio je sa ivice desetospratne zgrade nedaleko od centra Bora. Hteo je da sebi oduzme život i rešen da uspe nameri koja je trebalo da bude njegova poslednja odluka. Jednostavno je zakoračio preko niskog simsa i rukama se uhvatio za istrulelu limenu okapnicu.

 

Visio je nad ambisom odakle nije bilo povratka.

 

Jedini zvuk koji je dopro do njega u to gluvo doba noći koju je sebi odredio kao poslednju, bila je staložena rečenica odlučnog čoveka . „Neću ti dozvoliti da se ubiješ jer ništa nije vredno života”.

 

Nastala je tišina u kojoj su za Igora Stojanovića, policijskog inspektora i člana pregovaračkog tima MUP Srbije, sekunde izgledale kao sati.

 

Posle dugotrajne priče sa mladićem, Igor je uspeo da mu dokaže da život uvek daje drugu šansu.

 

Igor Stojanović

“Najveća je satisfakcija kad osobe kojoj spasim život je taj trenutak koji mu primetim u očima. Nikada nemam tremu tokom zadatka ali osećam veliku odgovornost”, priča ovaj inspektor.

 

Ove godine imao je „pune ruke posla“.

 

Zapamtiće slučaj sa tinejdžerom E.Š. koji je pokušao da se obesi tako što će sa konopcem oko vrata skočiti sa krova zgrade.

 

“Sedeo je na krovu i kada je primetio da prilaze policija i vatrogasci obmotao je konopac oko vrata. Nismo smeli da mu priđemo jer je bio rešen da u tom trenutku skoči. Skupili su se ljudi ispred zgrade a neko “duhovit” je čak i doviknuo „ajde, skoči majstore“. Sve je to otežavalo situaciju, koja je ipak imala srećan kraj.

 

U SAMOUBISTVO ZBOG TV SIGNALA
Igor je u ulici Brkovića Crnog spasao S. M. (49) koja je nameravala da skoči sa krova u očajanju jer nema televizijski signal. Htela je da skokom preko mnogih postavljenih antena ode u smrt ali, kako je rekla, i da komšijama nanese istu muku i da im nestane slika na TV prijemniku.

 

Stojanović je spasio K.V.(31) koja se zaključala u sobu u koju je ušla sa nožem, i ponavljala da će preseći vene. Razgovarao je sa njom, nakon čega je izašla iz sobe i predala mu bodež. Staricu od 86 godina nedavno je sprečio da skonča život skokom sa drugog sprata zgrade u ulici 7. jula u Boru.

 

„Razgovarali smo skoro tri sata i ubeđivanje je uspelo. Odlučila je da živi“, kaže inspektor.

 

Do sada je sačuvao je sedamnast života. Ove godine, ređali su se neprijatni događaji očajnika a Igor pamti svaki.

 

Pregovorači borske policije odvratili su u samoubilačkoj nameri V.I. (51), koji je hteo da skonča život skokom sa drugog sprata borskog Samačkog hotela. Akcija spasavanja je trajala skoro četiri sata.

 

Igor se trudi da saoseti sa svakim od onih koji u smrti vide rešenje, pa otud može da izvede statistiku bolje od nekih psihologa.

 

„Bilo je razočaranih u devojku ili prijatelje, a bilo je i mnogih koji su na korak do smrti bili iz očaja zbog teške ekonomske situacije i besmisla života“.

 

Ova situacija zbog raskida sa devojkom se 2006. završila hepiendom. Dan kasnije mladić je ponovo pokušao da skoči sa druge zgrade

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X