I zvanično – Vlaška stranka „Most“ ušla u vlast sa SNS-om. Janošević zamenik gradonačelnika

354 0
Milivoje Janosevic i Slavisa Mladenovic

Potpisivanje sporazuma o formiranju odborničke grupe Most-a i POKS-a, foto: ist media

Kandidat za gradonačelnika Vlaške stranke „Most“ Milivoje Janošević, na izborima održanim 3. aprila, obelodanio je danas da će ta stranka u Boru deliti vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS), čime će se, uz SPS, postići stabilna skupštinska većina sa 24 od 35 odbornika.

Kako je rekao, dogovorom „Mosta“ i vrha SNS-a iz Beograda, ovoj stranci pripalo je mesto zamenika gradonačelnika na kojem će biti on, a pored te funkcije, biće zadužen i za gradske i seoske mesne zajednice.

„Most“ će dobiti i mesto potpredsednika Skupštine Grada Bora zašta je viđen prof. Ivan Vučković, a pripašće im i jedno mesto u gradskom veću za brigu o sportu, zašta će biti predložen Dejan Dulović.

Mi preuzimamo veliku odgovornost i ulazimo u vlast. Ne zbog toga što imamo „dil“ sa SNS-om, nego zato što je suština bavljanja politikom da se u određenom trenutku preuzme odgovornost. Pregovarali smo sa vrhom SNS, a sa SPS ne, niti ćemo“, rekao je Janošević, koji očekuje da će sutra biti potpisati sporazum o zajedničkom delovanju.

„Most“ je danas sa POKS-om oformio i zajednički odbornički klub koji će imati pet odbornika, a sporazum je potpisan sa odbornikom pokreta dr Slavišom Mladenovićem.

Janošević, koji je u prethodnom skupštinskom sazivu bio opozicionar i iznosio kritike na račun vladajuće koalicije SNS-SPS, svestan je da je Most prihvatio „vruć krompir“ i da je na njima odgovornost ogromna.

most i poks

 

Da li sam stavio svoje ime na kocku – jesam, da li sam na taj način nekoga povredio – verovatno jesam, a da li sam nekoga izdao – nisam“, kaže Janošević, koji dodaje da i on i njegova porodica trpe velike neprijatnosti zbog ulaska u vlast.

Ipak, obećava da funkcioneri Mosta „neće biti slepi poslušnici“.

Ukoliko primetimo mutne radnje, tražićemo sastanak sa vrhom SNS-a u Beogradu i izaći pred javnost. Most se neće pripojiti SNS-u i neće nestati sa političke scene. Bićemo partneri i zajednički odlučivati o sudbini svega što je problematično u Boru i okolnim selima. Funkciju gradonačelnika mogu da iznesem, to znam da radim, imam volju i imam energiju, dodao je Janošević.

Kako je rekao, sporazum sa SNS-om biće oročen na dve godine, nakon čega će se podneti izveštaj.

Iako se još čeka reakcija SNS-a, Janošević već upozorava da se sa Mostom i novim odborničkim klubom neće moći manipulisati.

Ako misle da to mogu, i da mogu da prave bilo kakve nedozvoljene radnje poručujemo im: ako imate bilo kakav problem u vezi sa programom koji smo izneli, može do srede da razmislite da li smo vam potrebni kao partneri“, jasan je Janošević.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora zakazana je za 18. maj, a vlast će, nakon izbora održanih 3. aprila, po svemu sudeći činiti SNS sa 15 odbornika, pet odbornika Most-Poks i četiri odbornika SPS-a.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X