DruštvoTema danaНекатегоризовано

I zaposlenima u predškolskim ustanovama po 7.000 dinara

SRBIJA (IST Media, Beta) Vlada Srbije prihvatila je danas amandman skupštinskog Odbora finansija da pored zaposlenih u prosveti, jednokratnu pomoć u iznosu od 7.ooo dinara dobiju i zaposleni u predškolskim ustanovama.

 

decaNaime, 24.900 zaposlenih u vrtićima i jaslicama u Srbiji dobiće jednokratnu pomoć od 7000 dinara, dok za povećanje plata nije nadležna Vlada, već lokalne samouprave, saopštio je danas premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

 

Predstavnici predškolskih ustanova nisu bili obuhvaćeni dopunama Zakona o budžetu koje predviđaju jednokratnu pomoć za prosvetare, zbog čega su negodovali i najavljivali proteste za petak, 20. novembar.

 

Zaposleni u predškolskim ustanovama zahtevaju jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara, povećanje plata od januara 2016. godine za četiri odsto i smenjivanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića zbog “neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X