I opština Bor se uključila u akciju pomoći za Keli Genčić

395 0

BOR 18. januara 2012. (Ist media) lučaj tinejdžerke Keli Genčić (17) iz Brestovca i njene bolesne majke Dragice, koje žive u nehumanim uslovima u tom selu, podigla je uzbunu u javnosti, pa su stigle reakcije koje nagoveštaju rešenje problema.

 

Keli sa majkom kraj trošne kuće u Brestovcu

 

Pored najave jedne privatne građevinske firme da će im sadašnju trošnu kuću od desetak kvadrata bez struje, vode i toaleta zameniti novom, stiglo je i obećanje opštinskih čelnika da će obezbediti zemljište za novi objekat i platiti priključak za struju.

 

Iz opštine najavljuju i da će Keli i njenu majku zbrinuti u Prelaznoj kući pri borskom Centru za socijalni rad. Ova ustanova je inače, donela rešenje da na ime materijalne pomoći za Keli mesečno izdvoji oko 9.500 dinara

 

Keli inače svakog dana prepešači 10 kilometara preko brda, da bi iz svog sela stigla u školu, jer nema novac kako bi platila autobus.

 

Iako živi teškim životom, Keli je odlična učenica i izvrstan sportista, a jedina želja joj je, kako kaže, da obezbedi sebi i majci siguran dom u kome se neće plašiti da će im krov pasti na glavu.

 

Uprkos svakodnevnim brigama i preteškom životu, Keli je u školi odličan đak. Trenira i rukomet i jedino joj, kaže, teško pada to što posle treninga ne može kod kuće da se okupa.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X