Društvo

I Borani se masovno pridružili akciji izgradnje NOVOG CENTRA ZA DECU OBOLELU OD RAKA

BOR, (IST Media) Prema statističkim podacima u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, pa je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR i ovog 15. februara organizovalo humanitarne skupove na trgovima širom Srbije kako bi se pomoglo izgradnji novog onkološko-hematološkog centra u Nišu.

I Borani su se, drugu godinu za redom, masovno odazvali pozivu da podrže akciju koju su sproveli udruženja Srbija u pokretu i Doma omladine Bor.

Na platou ispred Maksija aktivisti su prodavali suvenire i zelene balone, a prikupljen novac biće prosleđen za završetak izgradnje novog centra u Nišu.

Prolaznike je zabavljao duo tinejdžera na gitari.

Ovaj dan smo iskoristili da komuniciramo sa građanima i podignemo svest o tome da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, rekao je ispred organizatora akcije Nikola Pešić, iz udruženja “Dom omladine Bor.

Ova akcija se u Boru organizuje već dve godine.

Ivana Smiljković je u ime NURDOR-a na centralnoj manifestaciji u Beogradu poručila da se ovim pruža podrška svim mališanima koji su trenutno na lečenju u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

Hvala vam što ste tu i kako bismo se zajedno setili svih malih heroja koji, nažalost, više nisu fizički sa nama, ali čija je hrabra borba jedan od najvećih pokretača ovoga što radimo. Hvala vam što ste prepoznali da ovo nije tema koja se tiče samo porodica u kojima dete oboli od kancera, već je tema koja se tiče svakoga od nas – rekla je Ivana Smiljković.

Tačno u 13 sati, kao podrška malim borcima širom Srbije pušteno je hiljade balona.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X