“In honor of my donor” – planinarski uspon na Tupižnicu u čast donora

505 0

BOR, KNJAŽEVAC (Jelena Dragićević, IST Media) Udruženje „Buk“ i Planinarsko društvo „Babin zub“ iz Knjaževca, u saradnji sa Planinarskim savezom Timočkog regiona, Udruženjem za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije, organizacijom “Mladi za turizam” i Turističkom organizacijom Opštine Knjaževac, organizuju planinarski uspon u čast donora Sandre Živković (23) iz Knjaževca, koja je pre dve godine imala transplantaciju pluća u Beču.

 


in honor of my donor

in honor of my donor 3

Sa prošlogodišnjeg uspona

 

Uspon će biti održan u subotu, 12. septembra na Tupižnici, a ideja o ovakvom načinu zahvalnosti za nova pluća i novi život potekla je od same Sandre, koja se nada da će njena priča podstaći ljude da razmišljaju o transplantaciji i doniranju organa.

 

Za razliku od prošle godine, kada je uspon u čast Sandrinog nepoznatog donora izveden u prisustvu porodice i najbližih prijatelja, ove godine su pozvana sva planinarska društva iz Srbije, a usponu mogu da prisustvuju i oni koji nisu planinari. Ove godine će uspon podržati i Ministarstvo zdravlja i RTS, u okviru nacionalne kampanje Produži život.

 

in honor of my donor 9

Sandra na vrhu zahvaljujući donorima

 

Učesnici uspona će imati priliku da se upoznaju sa značajem zaveštanja organa i potpisivanja donorskih kartica, a ukoliko nisu do sada, moći će da je potpišu na usponu.

 

Polazak je iz sela Bučje u podnožju Tupižnice, gde će, po završetku uspona, biti priređen i planinarski ručak za sve učesnike uspona. Sav prihod od prodatih majica sa uspona biće uplaćen Udruženju za cističnu fibrozu Srbije, bolesti koja je Sandri Živković konstantovana odmah po rođenju.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X