Homoljski med krči put ka kupcima

439 0
ŽAGUBICA, (IST Media, foto: Ist media) U Žagubici su danas potpisani su ugovori sa pčelarima zainteresovanim za kooperativnu proizvodnju Homoljskog meda.

“Odobravanjem projekta od strane Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava i sprovođenjem aktivnosti na realizaciji projekta “ Uvećanje kapaciteta proizvodnje, prerade i plasmana Homoljskog meda“, proizvođačima, pčelarima iz opštine Žagubica , još jednom je data puna podrška i omogućeno je plasiranje meda na tržište po najvišim standardima, rekao je  zamenik predsednika Opštine Žagubica Predrag Ivković.

U okviru Investicionog projekta za razvoj zadrugarstva u Srbiji koji finansira Republika Srbija, kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, opština Žagubica sprovodi realizaciju programa “Uvećanje kapaciteta proizvodnje, prerade i plasmana Homoljskog meda”.

Pčelari su ugovore potpisali sa Živoradom Tomićem, direktorom Pčelarske zadruge “Homolje – med”, a o samom projektu , u okviru čije realizacije su potpisani ugovori, govorio je Vlada Todorović, koordinator projekta “Brend Homolja – Homoljski med”.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X