Homolje spasava risa

794 0

ŽAGUBICA, (IST Media, screenshot – TV Homolje) –  U opštini Žagubica u toku je realizacija projekta izgradnje vizitorskog centra za osmatranje risa, ugrožene životinjske vrste kojoj je Homolje omiljeno stanište.

 Budući da je projektu potrebna logistička podrška Međunarodne lovačke federacije, u ovoj varoši na istoku Srbije doputovala je delegaciju Lovačkog saveta Republike Slovačke, koje je ugostilo lovačko udruženje “Jovan Šerbanović” u Žagubici.

 

lovci iz slovacke pomazu opstanak risa

Lovci iz Slovačke pomažu opstanak risa

 “Vizitorski centar je zamišljen ka institucija koja će da dovede ljude od nauke u oblasti lovstva i zoologije, a u cilju očuvanja ugroženih vrsta a naoričito risa. Za nas je bitno da smo zbog ovog lovišta, u kome se pojavljuje čak i imedved, odnosno sve žvotinje čija su staništa u srednjoj Evropi, interesantni pre svega u naučnim krugovima”, kaže Branislav Živković, predsednik lovačkog udruženja.

 

Predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, naznačio je da je cilj projekta razvoj lovstva, za šta u Homolju ima velikih potencijala, ali i unapređenje ove ruralne regije, kao i razvoj ruralnog turizma.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X