Hadži prodane duše pobednici 50. Gitarijade u Zaječaru

734 0

ZAJEČAR (IST Media) U nedelju ujutru je završena 50. jubilarna zaječarska Gitarijada. Pobednici po odluci žirija su bend Hadži prodane duše iz Užica.

 

POBEDNICI Ziri Hadzi prodane duse Uzice
Pobednici po odluci žirija: Hadži prodane duše

 

Ovaj alter-garage rok četverac iz Užica za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav Hadži prodane duše osnovan je 2009. godine. Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom Beer Fest-u 2011. godine. Svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne Gitarijade.

 

Žiri 50. Gitarijade koji je doneo odluku je bio jednoglasan i radio je u sastavu: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, professor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, professor klavira i direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru
Gale, Kerber i Mumin, Love Hunters.

 

Specijalnu nagradu po glasovima publike, osvojio je banjalučki bend LSD.

 

Pobednici publika LSD Banja Luka
Pobednici po odluci publike: LSD

 

Dvanaest demo bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu Gitarijade, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini Gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.

 

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. Gitarijade: Uriah Heep, Kerber, Love Hunters, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts i Van Gogh i prošlogodišnji pobednici Gitarijade, Szleth iz Rijeke.

 

Publika 3 dan

 

Gromoglasnim aplauzom posetioci Gitarijade pozdravili su i sve volontere festivala koji iz godine u godinu daju veliki doprinos realizaciji zaječarskog festivala.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X