GZO: Najveći problem meštana sela putna infrastruktura. Neki putevi započinju, ali se ne završavaju

199 0
glasno za omladinu logo 1

 

Predstavnici udruženja građana „Glasno za omladinu“ kritikovali su problem putne infrastrukture koji muči meštane okolnih sela.

Najveći problem koji meštani okolnih sela imaju je putna infrastruktura. Ekonomski i društveni život sela zavisi od nje. Kako su naša sela uglavnom razbijenog tipa, tako je potreba za putevima veća, te je nejasno zašto gradska vlast i dalje ne vodi računa o putevima iako je budžet u prthodnih nekoliko godina i te kako povećan, navodi se u saopštenju grupe građana Glasno za omladinu.

Dodaju kako žele da naša sela opstanu, te da je rešavanje ovog pitanja od presudne važnosti.

Imamo primer da se u selu Gornjane putevi započinju, a ne završavaju, a klasičan primer je put Staro selo – Samar. Meštani Zlota nam ukazuju da je Novi zlotski put opasan u delu gde se ukršta sa regionalnim putem Bor-Selište-Paraćin, da ne postoji putna signalizacija, a da je sam put izuzetno nepregledan. Takođe, pravi primer nesaradnje između institucija je put Oštrelj-Donja Bela Reka koji nije asfaltiran zadnjih 20 metara zbog preklapanja nadležnosti između lokala i republike.

Ova grupa građana traži od gradse vlasti da se ovaj problem reši i napominje kako se budžet grada Bora mora trošiti racionalno, te da će Grupa građana, kao opoziciona politička grupacija proveravati trošenje svakog dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X