ZabavaНекатегоризовано

Subota 17. oktobar – Gwyn Ashton u Omladinskom centru Zaječar

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U subotu 17. oktobra u Omladinskom centru u Zaječaru nastupiće australijski bluz muzičar Gwyn Ashton.

 

Nakon sjajnih bluz koncerata održanih prošlog proleća u Omladinskom centru (Norman Beaker Trio & Rebecca Downes, John The Conqueror), sada nam u goste dolazi svetski priznati bluz gitarista, Gwyn Ashton!

 

“The king of tone and feel” – Robert Plant
“A true blues player” – Johnny Winter
“One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” – Krusher Joule – Kerrang, BBC
“Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something” – Vintage Guitar Magazine

 

Rođen u Velsu, Australijski pevač, tekstopisac i gitarista Gwyn Ashton se vratio sa potpuno novim “live” i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednom od najviše eklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas.

 

Gwyn Ashton promoviše svoj najnoviji album “Radiogram” sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata (“loopers”, “octave dividers”) i bas bubnja koji daju puni teški zvuk “one-man band”-a.

 

 

Nikada ne oslanjajući se na određenu set listu ili matrice, Ashton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških “fuzz” gitara, elektro/akustičnog bluza pa do “world music”, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.

 

Veliki britanski bluzer Toni McPhee opisuje Gwyn Ashton-a: “On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi “one-man” bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Duster Bennett-a”.

 

 

Francuski magazin “Guitar Part” ga je 2001. godine nagradio 3. mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Jeff Beck-a i Gary Moore-a. Njegova 2 uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. “Billboard” magazin ga zove najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene.

 

http://www.gwynashton.com/
https://www.facebook.com/gwynashtonmusic

 

Karte po pretprodajnoj ceni od 200 dinara mogu se kupiti od petka 9. oktobra u kafiću Omladinskog centra Zaječar. Na dan koncerta cena karte biće 300 dinara. Početak koncerta je u 22 sata.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 16. do 21. maja

Ist Media

Bor u ritmu najvećeg međunarodnog muzičkog takmičenja za omladince “RITAM EVROPE”

Miloš Marković

Riblja Čorba i Nele Karajlić nastupaju na Sajmu meda i vina u Negotinu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X