Gromoglasni aplauz  za Korešpodenciju. Anica Dobra dobitnik nagrade Zoranov brk

294 0
ZAJEČAR, (IST Media, foto: pozorišter ZR) Sinoć je na Zoranovim danima odigrana predstava „Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda, čuveni komad koji je prema delovima desetoknjižja „Zlatno runo“ Borislava Pekića dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz.

Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Reditelj Gorčin Stojanović je ulogu Simeona Njegovana Lupusa poverio Branislavu Lečiću, koji aktuelnost čuvenog komada vidi u pitanjima kako sačuvati porodicu i preživeti teško vreme, kako disciplinovati slobodarski duh igrom i maštom… Njegovog sina Hadžiju tumači Slavko Štimac, a snahu Anica Dobra.

Mladog gazdu igra Joakim Tasić, cirkusku igračicu Julijanu Julišku Tolnaj, u koju se zaljubljuje – Jelena Stupljanin, Branko Vidaković  je upravitelj cirkusa, ali i tumač nekih od autentičnih istorijskih ličnosti sredine 19. veka. Scenografiju i izbor muzike potpisuje reditelj Stojanović, a kostime Lana Cvijanović.

Žiri sa predsednikom  Nebojšom Bradićem na čelu dodelio je Zoranov brk za najboljeg glumaca u predstavi  Anici Dobroj  za ulogu Milice Njegovan .Glumica nije krila oduševljenje  što je dobila svoj prvi brk , iako je više puta glumila u predstavama na Zoranovim danima.

„Zna se, makar među nama glumcima koliko je ova nagrada bitna, voljena i koliko svako želi da je dobije, „ istakla je Anica Dobra na pres-konferenciji, posle predstave.

Anica je podelila sa novinarima sećanje na svoje poznanstvo sa Zoranom Radmilovićem, sa kojim je se susrela kao mlada glumica, na trećoj godini glume, kada je učestvovala  na  probama za predstavu  „Svećnjak“ u Ateljeu 212, u kojoj je glavnu ulogu igrao  Zoran Radmilović. Kako kaže imala je privilegiju da sedi sa njim za istim stolom i osluškuje kako radi neko ko je vrhunski, ko je za nju u tom trenutku bio nedostižan.

„Imam utisak da sam ipak nešto odigrala sa Zoranom i da sam taj duh ipak ponela i prenela dalje“, naglasila je Anica Dobra i zahvalila Zaječaru i svim gradovima koji imaju pozorišni festival u vreme kada pozorište ne zaslužuje pažnju koja mu pripada.

Takođe, Anica je posthumno zahvalila i Mileni Dravić, koja je bila na premijeri ove predstave, koja je bila izvanredna komičarka i koja je trebalo da otvori Zoranove dane, i poručila  je da je svi vole i misle na nju.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X