Gradsko veće usvojilo predlog novog kredita JKP Toplana od 380 miliona dinara

196 0
skupstina grada Bora

Na četvrtoj sednici Gradskog veća usvojeno je 24 predloga koji će se naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Usvojen je predlog odluke o završnom računu budžeta grada Bora za 2021. Godinu. Ukupno ostvareni tekući prihodi bili su 3,58 milijardi, rashodi 2,73 milijarde, te je suficit za 2021. godinu iznosio 840 miliona dinara.

Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Odluku JKP Toplana za kredit od 380 miliona dinara kako bi se omogućila nabavka energenata za narednu grejnu sezonu, a za koji bi JKP za stambene usluge dalo garancije.

Podržan je i predlog za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja kojom bi se ove godine iz budžeta grada izdvojilo  45 miliona dinara, kako bi se povećala sredstva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima.

Izveštaji o realizovanim aktivnostima Javno komunalnih preduzeća pokazali su da su u prošloj godini pozitivno poslovali JKP Vodovod, sa prihodom od 84 miliona dinara, JKP za stambene usluge 3,7 miliona i Zološki vrt, dok su negativan saldo imali Toplana, 354 hiljade dinara, Bogovina 7,6 miliona i 3. Oktobar 11 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća usvojili su izveštaje o radu Narodne biblioteke, Muzeja rudarstva i metalurgije, Centra za kulturu, Predškolske ustanove za decu Bambi, kao i Centra za socijalni rad.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X