Gradski većnici zasedali u Zlotu. Rekapitulacija gubitaka javnih preduzeća i najava boljeg sutra

78 0
zlot gradsko veće 1

 

Članovi Gradskog veća usvojilli su danas izveštaje o radu i finansijskom poslovanju borskih javno-komunalnih preduzeća, predlog Odluke o donošenju plana detaljne regulacije područja vetro elektrane Crni vrh, kao i izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – jun ove godine.

Kao i svaki put u poslednjih deset godina, kao jedan od razloga za negativno poslovanje javnog sektora direktori navode nagomilana dugovanja iz prethodnog perioda.

Najteža situacija je u Toplani, čija dugovanja su dostigla iznos od 2,5 milijarde dinara. Dugovanja prema EPS-u su 1,7 milijarde, dok je ostalo dug ka dobavljačima.

dragan veličković
Novi direktor Toplane Dragan Veličković kaže da ugalj ne stiže dogovorenom dinamikom

Potreškoće u poslovanju ima i JKP Vodovod koji samo za utrošenu struju duguje blizu 800 miliona dinara, ali je pozitivno to što ovo preduzeće izmiruje sve obaveze, kao i reprogram dugovanja, pa se do kraja ove godine očekuje poslovanje u plusu.

Kada je reč o JKP 3. oktobar, najveći problem sa kojim se ovo preduzeće susreće je odliv radnika koji su uhlebljenje našli mahom u kompaniji Ziđin, ali i zastarela mehanizacija.

Nije im lako. Mitrović i Pavić – direktori JKP 3. oktobar i Vodovod

Na sednici veća usvojena je odluka plana detaljne regulacije područja vetro elektrane Crni vrh, čijom će se izgradnjom obezbediti 150 megavati zelene energije i zaposliti jedan broj radnika.

Završnu reč o ovim predlozima doneće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

Sednica gradskog veća održana je u Zlotu, a gradonačelnik je najavio da će u narednom periodu praktikovati da se sednice ovog tela održavaju u seoskim sredinama, gde će se obaviti i prijem meštana koji će imati priliku da mu iznesu svoje probleme.

Meštani nemaju ništa protiv da se zaseda u selima ako je to jedini način da se očisti makar centar

Da li je ovo nezvanični početak predizborne kampanje ostaje čitaocima da procene. Tek, radnici 3. oktobra su poslednjih dana imali pune ruke posla da urede centar Zlota, a ni meštani drugih sela neće imati ništa protiv da ugoste gradske većnike ako im se uredi centar.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X