Gradonačelnik Bora u NALED-ovom Savezu za zaštitu životne sredine

304 0
milikić

BOR, (IST Media) Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić postavljen je za potpredsednika NALED-ovog Saveza za zaštitu životne sredine.

Ovaj Savez formiran je u cilju unapređenja uslova u sektoru životne sredine i neophodna je izmena zakonskih akata u toj oblasti, a upravo to će biti osnovni zadatak novog radnog tela, rečeno je prilikom osnivanja.

Na prvoj sednici predstavljeno je rukovodstvo Saveza gde je za predsednicu izabrana menadžer za održivost i regulatorne poslove u kompaniji „Bol pakadžing Evropa“ (Ball Packaging Europe) Jelena Kiš, a potpredsednici su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i direktorka kompanije „Ekostar pak“ Kristina Cvejanov.

Složili smo se da je neophodno uložiti zajedničke napore, stručnost i iskustvo kako bismo što bolje definisali sistemska rešenja u oblasti upravljanja životnom sredinom, pa su tako na ovom sastanku definisani i naredni koraci u digitalizaciji procedura i unapređenju inspekcijskog nadzora u oblasti zaštite životne sredine, rekli su rukovodioci Saveza.

Savez je okupio više od 30 članova iz redova društveno odgovornih kompanija, lokalnih samouprava i udruženja, čije će aktivnosti biti usmerene na unapređenje zaštite životne sredine, pravnog okvira i reforme propisa u cilju podsticaja održivog razvoja.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X