EU Integracije

Građani EU od danas ne plaćaju roming

 

Zakon EU o ukidanju naplate rominga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka, prenose agencije.

 

Državljani zemlja EU ubuduće će moći da obavljaju pozive, šalju tekstualne poruke i koriste internet na svojim mobilnim uređajima po cenama koje plaćaju u svojoj zemlji, bez obzira na to u kojoj članici se nalaze.

 

Evropska komisija saopštila je da ukidanje rominga jedan od najvećih uspjeha Unije, preneo je BBC.

 

“Svaki put kada evropski građani pređu granicu EU zbog odmora, posla, studija ili samo na jedan dan, morali su da brinu zbog korištenja svojih mobilnih telefona i velikih telefonskih računa kod kuće zbog naplate rominga”, navodi Komisija. U saopštenju se dodaje da je ovo telo radilo deset godina na ispravljanju ovog “tržišnog propusta”.

 

Organizacije za zaštitu prava potrošača upzoravaju da bi dodatni troškovi mogli da se pojave u slučaju da se prekorače ograničenja iz paketa koje korisnici redovno plaćaju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Evropska komisija najavila dodatni investicioni paket od 1,2 milijarde evra za infrastrukturu i podršku preduzetništvu na Zapadnom Balkanu

Ist Media

SSP: Rezoluciju Evropskog parlemanta vlast i tabloidi koriste za širenje govora mržnje

Ist Media

Panel: Srbija za 10 godina pregovora sa EU neznatno poboljšala nivo pripremljenosti za članstvo

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X