Društvo

Grad Bor učesnik projekta “EU za Srbiju – unapređenje bezbednosti saobraćaja”

Bor DSC_8205

 

Agencija za bezbednost saobraćaja delegirala je 57 lokalnih samouprva, među kojima je i grad Bor, da učestvuju u projektu “EU za Srbiju – unapređenje bezbednosti saobraćaja”.

Projekat će obezbediti jedinstvenu bazu podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja, koja će biti povezana sa Nacionalnom bazom podataka.

Ocenjuje se da će biti unapređen rad u bezbednosti saobraćaja  zasnovan na podacima o saobraćajnoj signalizaciji, kritičnim tačkama kao potencijalnim tačkama udesa, a sve u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i smanjenja rizika od nastajanja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, za sve učesnike u saobraćaju na putevima u Srbiji.

Lokalne baze podataka pomoći će u izradi izveštaja o bezbednosti saobraćaja na putevima, praćenje kategorizacije lokalne putne mreže, identifikaciju i upravljanje crnim rupama i mapiranje rizika,  što će imati pozitivne efekte na smanjenje broja i posledica saobraćajnih nezgoda na teritoriji same lokalne samouprave, ali i na teritoriji čitave Srbije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X