Grad Bor i država možda subvencionišu zamenu stolarije i uređenje fasada

468 0

 

Grad Bor će, uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike, subvencionisati  zamenu stolarije i uređenje fasada stambenih zgrada, ali i porodičnih kuća.

Resorno ministarstvo izdvojiće  25% sredstava, isto toliko i lokalna samouprava, dok će građani snositi 50% troškova.

Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, sprovodiće jedinice lokalne samouprave koje će pripremiti propise za dalju raspodelu sredstava i uslove javnog poziva za privrednike i građane.

Putem javnog poziva vršiće se izbor privrednih  subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata. Svi koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva, među kojima bi trebalo da bude i cena proizvoda, mogu učestvovati u energetskoj sanaciji, dok će građani birati firme sa liste za realizaciju njihovih projekata, rekli  su u Ministarstvu rudarstva i energetike za Ist Media.

Kolika će biti zainteresovanost građana za zamenu stolarije ili uređenje fasada, zavisiće uglavnom od cene materijala, koja u ovom trenutku nimalo nije povoljna ni za građane ali ni za trgovce.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X