Grad Bor doneo mere zaštite od korona virusa

209 0

BOR, (IST Media) Gradski štab za vanredne situacije grada Bora, na današnjoj sednici doneo je sledeće ODLUKE:

Počev od danas, 16. martaobustavlja se nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i rad predškolske ustanove na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Gradskom veću grada Bora, Gradskoj upravi grada Bora, Domu zdravlja „Bor“ i Centru za socijalni rad da formira borski informativni centar u cilju pružanje svih potrebnih informacija u vezi sa korona virusom građanima. Brojevi telefona informativnog centra su: 030/ 424-192 i 060/2727059.

Formira se borski operativni centar za pružanje pomoći najstarijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe (dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) kao što je donošenje lekova i namirnica na kuću i organizovanje medicinske pomoći.

Nalaže se DOO „Bortravel“ i svim taksi prevoznicima da obezbede potrebna sredstva za higijensko-tehničku zaštitu zaposlenih i da izvrše dezifekciju svih vozila kojima obavljaju javni prevoz.

Počev od danas, ograničava se rad ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Bora i ono se može odrediti u vremenskom intervalu od 6,00 do 20,00 časova.

Zabranjuje se okupljanje više od 50 lica u istom ugostiteljskom objektu.

Vrši se redukcija gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Bora tako što će autobusi saobraćati po režimu vožnje koji važi za vreme školskog raspusta.

Nalaže se prekid rada svih sporstkih, kulturnih i objekata za priređivanje igara na sreću na teritoriji grada Bora.

Zatvaraju se svi dnevni centri i klubovi za odrasle i starije na teritoriji grada Bora.

Nalaže se direktorima javnih preduće i ustanova i načelniku Gradske uprave grada Bora da počev od utorka 17. marta licima starijim od 60 godina i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe ( dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) omoguće rad od kuće, osim za subjekte koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Zavodu za zaštitu zdravlja „Timok“ Zaječar, JKP „3. oktobar„ Bor, Veterinarskoj stanici „ Bor“ i Domu zdravlja „Bor“ da preduzme mere na obezbeđivanju potrebnih sredstava za dezinfekciju grada Bora.

Nalaže se poverenicima civilne zaštite i predsednicima Saveta mesnih zajednica da prate stanje na teritoriji svoje mesne zajednice i o utvrđenom stanju na dnevnom nivou obaveštavaju Gradski štab za vanredne situacije grada Bora.

Nalaže se Policijskoj upravi Bor da poveća bezbednost i pozornost nad objektima od javnog značaja na teritoriji grada Bora kao i nad subjektima koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Ustanovi sportski centar „Bor“ da odmah pristupi nabavci potrebne količine namirnica za narodnu kuhinju i izvrši pripreme za pripremu više obroka od ugovorenih za potrebe starih i nemoćnih lica na teritoriji grada Bora.

Preporučuje se svim poslodavcima da počev od 17. marta licima starijim od 60 godina i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe ( dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) omoguće rad od kuće.

Nalaže se direktorima javnih preduzeća i ustanova da da obezbede potrebna sredstva za higijensko-tehničku zaštitu zaposlenih i da izvrše dezifekciju poslovog prostora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X