DruštvoKorona

Grad Bor doneo mere zaštite od korona virusa

BOR, (IST Media) Gradski štab za vanredne situacije grada Bora, na današnjoj sednici doneo je sledeće ODLUKE:

Počev od danas, 16. martaobustavlja se nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i rad predškolske ustanove na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Gradskom veću grada Bora, Gradskoj upravi grada Bora, Domu zdravlja „Bor“ i Centru za socijalni rad da formira borski informativni centar u cilju pružanje svih potrebnih informacija u vezi sa korona virusom građanima. Brojevi telefona informativnog centra su: 030/ 424-192 i 060/2727059.

Formira se borski operativni centar za pružanje pomoći najstarijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe (dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) kao što je donošenje lekova i namirnica na kuću i organizovanje medicinske pomoći.

Nalaže se DOO „Bortravel“ i svim taksi prevoznicima da obezbede potrebna sredstva za higijensko-tehničku zaštitu zaposlenih i da izvrše dezifekciju svih vozila kojima obavljaju javni prevoz.

Počev od danas, ograničava se rad ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Bora i ono se može odrediti u vremenskom intervalu od 6,00 do 20,00 časova.

Zabranjuje se okupljanje više od 50 lica u istom ugostiteljskom objektu.

Vrši se redukcija gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Bora tako što će autobusi saobraćati po režimu vožnje koji važi za vreme školskog raspusta.

Nalaže se prekid rada svih sporstkih, kulturnih i objekata za priređivanje igara na sreću na teritoriji grada Bora.

Zatvaraju se svi dnevni centri i klubovi za odrasle i starije na teritoriji grada Bora.

Nalaže se direktorima javnih preduće i ustanova i načelniku Gradske uprave grada Bora da počev od utorka 17. marta licima starijim od 60 godina i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe ( dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) omoguće rad od kuće, osim za subjekte koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Zavodu za zaštitu zdravlja „Timok“ Zaječar, JKP „3. oktobar„ Bor, Veterinarskoj stanici „ Bor“ i Domu zdravlja „Bor“ da preduzme mere na obezbeđivanju potrebnih sredstava za dezinfekciju grada Bora.

Nalaže se poverenicima civilne zaštite i predsednicima Saveta mesnih zajednica da prate stanje na teritoriji svoje mesne zajednice i o utvrđenom stanju na dnevnom nivou obaveštavaju Gradski štab za vanredne situacije grada Bora.

Nalaže se Policijskoj upravi Bor da poveća bezbednost i pozornost nad objektima od javnog značaja na teritoriji grada Bora kao i nad subjektima koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Bora.

Nalaže se Ustanovi sportski centar „Bor“ da odmah pristupi nabavci potrebne količine namirnica za narodnu kuhinju i izvrši pripreme za pripremu više obroka od ugovorenih za potrebe starih i nemoćnih lica na teritoriji grada Bora.

Preporučuje se svim poslodavcima da počev od 17. marta licima starijim od 60 godina i hroničnim bolesnicima koji spadaju u rizične grupe ( dijabetičari, bolesnici na dijalizi, lica sa povišenim krvnim pritiskom i srčani bolesnici) omoguće rad od kuće.

Nalaže se direktorima javnih preduzeća i ustanova da da obezbede potrebna sredstva za higijensko-tehničku zaštitu zaposlenih i da izvrše dezifekciju poslovog prostora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X