Društvo

Gotovo je sa prodajom robe na rizli. Svi prodavci će morati da registruju firmu

BOR, (IST Media) U toku je asfaltiranje nekadašnje pijace na kojoj se prodavala polovna roba (buvljak) i ubuduće takva vrsta trgovine neće biti moguća bez registrovanja firme.

Za prodaju će biti potrebno da svi zainteresovani za dalji rad otvore firmu, presele se u ograđeni deo pijace, i plate zakup tezge, rekao je za IST Media v.d. direktor JKP “3. oktobar, Igor Mitrović.

On je dodao da to preduzeće nudi tezge u ograđenom prostoru i da ih je za sada u ponudi osamdesetak.

Ovim stvaramo mogućnost da svi prodavci koji su nelegalno prodavali robu, svoju prodaju uvedu u legalne tokove. Budući trgovci mogu da se registruju kao preduzetnici, kao samostalna trgovinska radnja ili kao pravna lica za prodaju polovne robe, rekao je Mitrović.

Da bi nastavili prodaju polovne robe, svi koji registruju firmu ugovor o zakupu tezgi mogu sklopiti u prostorijama JKP “3. oktobar”.

Mesečni iznos zakupa iznosi oko 3.100 dinara, ali će poslovanje budućih trgovaca biti opterećeno mesečnim porezima i doprinosima (preko 20.000 dinara).

S obzirom na izuzetno niske cene polovne robe, mnogi će se zapitati o isplativosti ove vrste trgovine, što bi moglo i da znači kraj “legalnog buvljaka”.

Buvljak je godinama bio nelojalna konkurencija nekoliko second hand prodavnica u gradu, jer su to bile registrovane radnje, vlasnici plaćaju zakup prostora i imaju zaposlene radnike.

Kako saznajemo, novim pravilima za trgovinu polovne robe najugroženiji će biti najsiromašniji trgovci kojima se ne isplati otvaranje firme.

Jedan sagovornik IST Media nam je rekao da svuda u Evropi postoje buvljaci na kojoj se jednom nedeljno polovna roba iznosi za prodaju, što bi moglo da se primeni i u Boru.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[AUDIO] Da li je navodna ideja o nuklearnom pogonu u Boru poslužila za nastavak “rata” SPS-a i SNS-a? Kinezi tvrde da im nuklearka ne pada na pamet

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci poručuju: Nisi faca ako prekoračuješ brzinu!

Ist Media

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X