Golden Bears upisuje nove članice u ženski juniorski tim

406 0

BOR, (Ist Media, Dragan Popaz) Klub američkog fudbala iz Bora „Golden bears“ koji se takmiči u disciplini Fleg fudbala, počeo je upis novih članica u ženski juniorski tim.

 

Ženski juniorski tim Golden bearsa

 

Novoformirani tim Bearsa, koji nepuna tri meseca svakodnevno trenira, takmiči se u juniorskoj ligi Srbije grupa „Jug“ za žene. Ekipa broji 15 takmičarki,i sve hrabre i odvažne devojke koje žele da se priključe ekipi, vrata kluba su im širom otvorena – ističu u upravi Bearsa.

 

Kako redakcija Ist Medie saznaje, fizičke predispozicije nisu bitne za prijem u klub. Bitno je da buduća igračica „Zlatnih medveda“ ima želju i volju za treniranjem ovog najmlađeg sporta u Srbiji i Boru.

 

Aleksandra Petrović iz Bora igračica Bearsa

-Presrećna sam što sam deo tima Bearsa. Sasvim spontano sam došla na jenu utakmicu seniora i shvatila da je ovo sport za kojim čeznem – priča česnaesto godišnja Aleksandra Petrović iz Bora sadašnji igrač Bearsa koja igra na pozicijama kvoterbeka (QB) -organizatora napada, WR-hvatača i LB-cetralnog igrača odbrane. Aleksandra dodaje da svaka saigračica koja je jednom došla na trening ostala je u timu Bearsica.

 

Ambicije ove mlade Boranke jesu da za koju godinu, ako Bog da, njen tim ostvari zapažane ruzultate u državnom prvenstvu ali i šire.

 

Ovaj mladi tim Boranki tokom proteklog meseca učestvovao je na turniru u Novom Sadu u akciji “Bitka za bebe”, gde su Bearsice postigle zapaženi rezultat.

 

PRAVILA FLEG FUDBALA

 

Flag-football je vrsta beskontaktnog američkog fudbala, lokovi i obaranja su zabranjeni. Poentira se kao i u američkom fudbalu, kada treba uneti loptu u end zonu protivnika.

 

Osnovna karakteristika je isključenost žestokih kontakata a igračice igraju bez zaštitne opreme. Umesto kaciga i štitnika, za ramena na pojasu svake igračice pričvršćene su dve zastavice (fleg). U američkom fudbalu se primenjuje tackle (obaranje) radi zaustavljanja igrača s loptom, dok u fleg fudbalu  je dovoljno skinuti  zastavicu  s protivnice.  Fleg-fudbal igraju odrasli  i  deca oba  pola.  Taj vid američkog fudbala razvijaju sve federacije u svetu i on najviše doprinosi edukaciji igrača u cilju usvajanja osnovnih elemenata američkog fudbala kao i taktičko tehničkog poimanja.

 

Detalj se jedne od utakmica Bearsica

 

-Posed lopte odlučuje žreb (novčić) a ekipa koja je pobedila na žrebu napada dok poražena bira stranu.

 

-Poražena ekipa iz žreba dobija posed lopte na početku drugog poluvremena i kreće sa linije od 5 jardi od svoje end-zone.

 

-Ne postoji kick-off.

 

Ekipa u posedu lopte dobija pravo na napad s linije od  pet jardi  svoje  end-zone  i  ima  četiri pokušaja da pređe polovinu terena. Posle uspešnog prelaska polovine terena dobija novih četiri pokušaja za tačdaun. U slučaju da napadačka ekipa ne uspe da poentira, posed lopte prelazi protivniku i on počinje napad sa linije od 5 jardi. Automatski prvi daun za prekršaj poništava pravilo četiri pokušaja za novi drajv ili poentiranje.

 

-Ako ekipa u napadu ne uspe da pređe polovinu terena, posed lopte prelazi protivniku i on počinje napad sa svojih pet jardi.

 

-Posle osvajanja lopte napad počinje od linije pet jardi ekipe u posedu lopte. To pravilo se jedino ne računa u slučaju presečene lopte.

 

-Ekipe menjaju strane po isticanju 20 minuta (poluvreme).

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X