Naslovi.netOstali sportoviSportНекатегоризовано

Golden Bears upisuje nove članice u ženski juniorski tim

BOR, (Ist Media, Dragan Popaz) Klub američkog fudbala iz Bora „Golden bears“ koji se takmiči u disciplini Fleg fudbala, počeo je upis novih članica u ženski juniorski tim.

 

Ženski juniorski tim Golden bearsa

 

Novoformirani tim Bearsa, koji nepuna tri meseca svakodnevno trenira, takmiči se u juniorskoj ligi Srbije grupa „Jug“ za žene. Ekipa broji 15 takmičarki,i sve hrabre i odvažne devojke koje žele da se priključe ekipi, vrata kluba su im širom otvorena – ističu u upravi Bearsa.

 

Kako redakcija Ist Medie saznaje, fizičke predispozicije nisu bitne za prijem u klub. Bitno je da buduća igračica „Zlatnih medveda“ ima želju i volju za treniranjem ovog najmlađeg sporta u Srbiji i Boru.

 

Aleksandra Petrović iz Bora igračica Bearsa

-Presrećna sam što sam deo tima Bearsa. Sasvim spontano sam došla na jenu utakmicu seniora i shvatila da je ovo sport za kojim čeznem – priča česnaesto godišnja Aleksandra Petrović iz Bora sadašnji igrač Bearsa koja igra na pozicijama kvoterbeka (QB) -organizatora napada, WR-hvatača i LB-cetralnog igrača odbrane. Aleksandra dodaje da svaka saigračica koja je jednom došla na trening ostala je u timu Bearsica.

 

Ambicije ove mlade Boranke jesu da za koju godinu, ako Bog da, njen tim ostvari zapažane ruzultate u državnom prvenstvu ali i šire.

 

Ovaj mladi tim Boranki tokom proteklog meseca učestvovao je na turniru u Novom Sadu u akciji “Bitka za bebe”, gde su Bearsice postigle zapaženi rezultat.

 

PRAVILA FLEG FUDBALA

 

Flag-football je vrsta beskontaktnog američkog fudbala, lokovi i obaranja su zabranjeni. Poentira se kao i u američkom fudbalu, kada treba uneti loptu u end zonu protivnika.

 

Osnovna karakteristika je isključenost žestokih kontakata a igračice igraju bez zaštitne opreme. Umesto kaciga i štitnika, za ramena na pojasu svake igračice pričvršćene su dve zastavice (fleg). U američkom fudbalu se primenjuje tackle (obaranje) radi zaustavljanja igrača s loptom, dok u fleg fudbalu  je dovoljno skinuti  zastavicu  s protivnice.  Fleg-fudbal igraju odrasli  i  deca oba  pola.  Taj vid američkog fudbala razvijaju sve federacije u svetu i on najviše doprinosi edukaciji igrača u cilju usvajanja osnovnih elemenata američkog fudbala kao i taktičko tehničkog poimanja.

 

Detalj se jedne od utakmica Bearsica

 

-Posed lopte odlučuje žreb (novčić) a ekipa koja je pobedila na žrebu napada dok poražena bira stranu.

 

-Poražena ekipa iz žreba dobija posed lopte na početku drugog poluvremena i kreće sa linije od 5 jardi od svoje end-zone.

 

-Ne postoji kick-off.

 

Ekipa u posedu lopte dobija pravo na napad s linije od  pet jardi  svoje  end-zone  i  ima  četiri pokušaja da pređe polovinu terena. Posle uspešnog prelaska polovine terena dobija novih četiri pokušaja za tačdaun. U slučaju da napadačka ekipa ne uspe da poentira, posed lopte prelazi protivniku i on počinje napad sa linije od 5 jardi. Automatski prvi daun za prekršaj poništava pravilo četiri pokušaja za novi drajv ili poentiranje.

 

-Ako ekipa u napadu ne uspe da pređe polovinu terena, posed lopte prelazi protivniku i on počinje napad sa svojih pet jardi.

 

-Posle osvajanja lopte napad počinje od linije pet jardi ekipe u posedu lopte. To pravilo se jedino ne računa u slučaju presečene lopte.

 

-Ekipe menjaju strane po isticanju 20 minuta (poluvreme).

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X