Glavna osoba za informisanje u Boru – inženjerka bez dana iskustva u medijima

605 0

medijiBOR (IST Media, Saša Trifunović) Iako je od imenovanja pomoćnika predsednika opštine Bor za informisanje prošlo više od tri meseca, na sajtu lokalne samouprave postavljena je samo jedna informacija.  

 

U međuvremenu, ne samo da medijska situacija i uopšte informisanje javnosti od strane lokalne samouprave Bor nije poboljašano, već podseća na devedesete.

 

Pomoćnica predsednika opštine za informisanje, saobraćajni inženjer bez ijednog dana rada u medijima, ali sa kvalifikacijom bivšeg sekretara opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Boru, Aleksandra Stojanović Čulinović, nijednom do sada nije pozvala borske medije, da sazna kako rade, sa kakvim se problemima suočavaju, kako opstaju na tesnom tržištu, kakva je komunikacija sa organima lokalne vlasti i direktorima javnih preduzeća, da li se novinarima preti…

 

Da bude još apsurdnije, opština Bor je gotovo svim medijima koji su konkurisali za sufinansiranje medijskih projekata zatražila povraćaj određenih sredstava zato što navodno nisu opravdana. Interesantno je da nam zamerke nije uputilo čak ni Ministarstvo kulture i informisanja koje je u 2015. godini sufinansiralo projekat IST Media “Starost nije hendikep”, iako su sredstva opravdana na identičan način.

 

I što je još gore, gotovo nikome, osim u nekoliko slučaja, nije uplaćena treća tranša sufinansiranja, zbog čega se opština Bor našla na sudu.

 

U slučaju IST media, opština Bor je utužena za iznos od 140.000 dinara i pred Privrednim sudom u Zaječaru već su održana dva ročišta. Na drugo je pozvana i načelnica opštinske uprave Ljubinka Jelić, koja se nije odazvala pravdajući svoj nedolazak zdravstvenim problemima. To je naišlo na negodovanje sudije, budući da nije dostavljeno lekarsko opravdanje.

 

Kada je reč o transparentnosti rada lokalne samouprave na oficijalnom sajtu, situacija je i dalje očajna. Podsećamo da su sajt zajednički bez ikakve naknade uradili BOR030 i IST Media, ali je i to bilo nedovoljno za efikasan rad i redovno ažuriranje. Zbog toga je po transparentnosti na sajtu, opština Bor među poslednjima u Srbiji.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Situacija u opstini Bor je jalova na vise nivoa, za sta god da se uhvatis sve se raspada. Svi su ovi vrsni strucnjaci vec sami sebi skocili u stomak, i oni ruzni, i oni nasi, i one dve sto prete jer i ako su nacelnice veze sa upravljanjem nemaju…pa i ne cudi sto imamo nekoga ko je po svemu sudeci samo “wall flower” za oblast informisanja…i onako je ta funkcija samo formalnost!Kao i sve ostalo na kraju…
    Mnogo sam srecna sto vise nisam tamo da gledam taj cemer…!

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X