Glasno za omladinu: Zašto se izdvaja novac za dokumentaciju rekonstrukcije bolnice kada je potrebno njeno izmeštanje

98 0
glasno za omladinu logo 1

 

Predstavnici udruženja građana „Glasno za omladinu“ kritikovali su dodatno izdvajanje 20 miliona dinara iz budžeta Grada Bora za sanaciju vrtića u Zlotu.

Koji su se to tržišni uslovi promenili za sedam meseci u odnosu na period usvajanja budžeta za 2022. godinu, kada je za te potrebe bilo potrebno  9,89 miliona, naveli su u saopštenju dostavljenom medijima.

Ovo udruženje kritikovalo je odluku gradske vlasti da se samo za projektnu dokumentaciju rekonstrukcije, sanacije i adaptacije Opšte bolnice u Boru izdvoji skoro 24, 6 miliona, jer je ova zdravstvena ustanova u zoni uticaja podzemnih rudarskih radova rudnog tela „Borska reka, te da je jedino rešenje njeno izmeštanje.

Predviđen utrošak od skoro 22 miliona dinara za investiciono održavanje ograde predškolske ustanove „Bambi“ vide kao zabrinjavajuć, smatrajući da je to prevelika suma za objekte ovih razmera, a kao još jedna nelogičnost, izdvaja se činjenica da se Akva park gradi na mestu gde postoji popularno mesto za okupljanje mladih.

Slična polemika je i oko stadiona FK „Rudar“ čije je rušenje planirano radi izgradnje tržnog centra, pa postavljaju pitanje zašto se tržni centar ne bi izgradio na mestu predviđenom za izgradnju novog stadiona, i da je možda bolje rešiti imovinsko-pravne odnose „Kapije grada“ i da se tu izgradi najavljeni tržni objekat.

Napominju i da je Statutom grada Bora u članu 128. predviđena institucija Lokalnog ombudsmana, te da nejasno je zašto gradska vlast okleva da formira ovu instituciju predviđenu Statutom.

Pozivamo da se Lokalni ombudsman izabere konsenzusom svih odbornika Skupštine grada, i na taj način pokaže da su svi politički akteri zainteresovani za vladavinu prava, navode u Glasno za omladinu.

Apelovali su na sve sugrađane da pomognu porodici Sokočanin, koja je ostala bez krova nad glavom zajedno sa detetom koje boluje od cerebralne paralize, uplatom sredstava na dinarski namenski račun UG „Glasno za omladinu“ 160-6000001458334-38 kod Banka Intese, ili na račun GG „Borci za Bor“ 330-32001863-56 kod CREDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA. Svrha uplate je „Pomoć porodici Sokočanin“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X