Društvo

Gde je zapelo sa isplatom obećanih 15.000 dinara. Centar za socijalni rad izdao saopštenje

centar za socijalni rad Bor

 

Proteklih dana, građani su se žalili da na njihove tekuće račune nije uplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 15 hiljada dinara.

Centar za socijalni rad u Boru je 28. decembra prošle godine završio sa uplatom jednokratne pomoći u iznosu od 15 hiljada dinara svim sugrađanima, navode u ovoj ustanovi.

Tokom procesa isplate došlo je do tehničkih problema u radu sistema, te je doneta odluka da pojedinim licima sredstva budu uplaćena po osnovu matičnog broja. Samo sa ličnom kartom, sugrađani će jednokratnu pomoć moći da podignu u Poštanskoj štedionici na 3. kilometru.

Ono sa čim smo se mi suočavali u proteklom periodu a to je da su sugrađani dostavljali tekuće račune koji više ne važe te smo bili prinuđeni da sredstva uplatimo na matični broj kako ne bi došlo do zastoja sa isplatom pomoći. Mnogim građanima nisu stizale poruke o promenama na tekućim računima, odnosno o izvršenoj uplati na račun. Takođe, ono što se događalo a to je da su nam se sa zahtevima obraćala lica koja ne žive i nemaju prebivalište na teritoriji grada Bora. Uprkos apelu da bračni i vambračni partneri nemaju pravo da podnose zahteve odvojeno već kao jedno domaćinstvo, mi smo imali dosta ovakvih zahteva. Trudili smo se da svu dokumentaciju, koja nije bila potpuna, istu upotpunimo kako bi svi sugrađani ovo pravo i ostvarili“, objašnjava direktorka Centra za socijalni rad u Boru, Jelena Ristić.

Ona dodaje da je Centar za socijalni rad izvršio uplatu po osnovu svakog podnetog zahteva, te se nada da će u najkraćem roku banke i Poštanska štedionica usmeriti ova sredstva na račune građana.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X